free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Kako zaščititi kožo, ki je nagnjena k aknam, pred UV žarki skozi vse leto?

Vsi vemo, da UV žarki niso dobri za kožo, pa vendar se še vedno težko upremo uživanju na topli sončni svetlobi. Vendar je ključnega pomena, da svojo kožo zaščitimo skozi vse leto, saj se UV žarki ne pojavijo samo v sončnih dneh. Tisti, katerih koža je nagnjena k aknam, pa bi morali biti še bolj previdni na soncu, saj je njihova koža toliko bolj občutljiva. Sarah Fuller, strokovnjakinja za nego kože v lepotni kliniki BeauSynergy opozarja tudi, da bi moral vsakdo, ki svoje akne zdravi z zdravili, biti še bolj previden, saj lahko nekatera zdravila povečajo občutljivost kože na svetlobo. Da bi ti pomagali na poti k boljši vsakodnevni zaščiti kože pred škodljivimi sončnimi žarki, ti ponujamo te tri preproste nasvete.

FFS Mag article 30781 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_106373409)

Pokrij se

Preprosto povedano ne obstaja boljši način za zaščito kože pred UV žarki, kot sta izogibanje izpostavljanju soncu in pokrivanje, zato je čas, da vložiš nekaj denarja v nakup enega ali dveh klobukov in začneš hoditi po senčni strani ulice. 

Vsak dan uporabi kremo za zaščito pred soncem z visokim faktorjem SPF

Drugi korak učinkovite zaščite kože je uporaba kreme za zaščito pred soncem z visokim faktorjem SPF (vsaj 30) skozi vse leto, ki pa mora biti prilagojena tvojemu tipu kože. Težko se je izogniti navadi, da sončno kremo s faktorjem SPF povezujemo samo z ležanjem ob bazenu ali na plaži, vendar je kruta resničnost ta, da sonce vpliva na našo kožo vsak dan, zato jo moramo tako pogosto tudi zaščititi. In zapomni si, da je treba nanos sončne kreme tudi redno ponavljati (priporočljivo vsako uro), da bi ta bila učinkovita. Preveri tudi roke uporabe, saj nekatere kreme po treh letih niso več učinkovite.

Poskrbi za pravilno prehrano

Svoji koži lahko pomagaš tudi od znotraj. »Uravnotežena prehrana, ki vključuje živila, bogata z antioksidanti ter vitamini A, C in D, lahko izboljša zaščito kože pred UV žarki,« pravi Sarah Fuller.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, UV žarki,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam