OBČUTLJIVA KOŽA

1 od 2 ljudi ima v današnjem času občutljivo kožo, kar predstavlja velik problem. Vsi smo že slišali za občutljivo kožo, a kaj točno je to?? 

Prvič, občutljiva koža ni tip kože. V resnici lahko prizadene kateri koli tip kože, od mastne in aknaste najstniške kože, pa vse do suhe in zrele kože.

Drugič, občutljiva koža ne kaže znakov kožnih bolezni (kot sta ekcem ali luskavica) in je običajno videti normalno ... Lahko pa se čuti vse prej kot normalno.

Vaša vprašanja
Dermatološki odgovori

1 quote-marks

Kateri je najboljši izdelek za vlaženje občutljive kože?

Če imate občutljivo kožo, potrebujete vlažilno kremo, prilagojeno za ta tip kože, brez običajnih dodatkov, kot so dišave, barvila, lanolin in alkohol ter z pomirjujočimi sestavinami, kot sta Neurosensine in termalna izvirska voda La Roche-Posay. Dobro bi bilo, da bi vseboval tudi prebiotične sestavine za uravnoteženje mikrobioma vaše kože oz. njegovih prijaznih bakterij.

Preberite več

ALI VAM JE BILO TO V POMOČ?

1 quote-marks

Kako se lahko brijem, če imam občutljivo kožo?

Britje lahko poškoduje površino kože in povzroči razdraženost, še posebej, če je koža občutljiva. Pri britju občutljive kože, je pomembno, da kožo najprej navlažite s toplo vodo, nato pa vmasirate olje namenjeno pred britjem. Nato se prepričajte, da je pena za britje brez alkohola in da se nežno brijete z enojno in navlaženo britvico. Nadaljujte z negovalno kremo z vitaminom B5.

Preberite več

ALI VAM JE BILO TO V POMOČ?

1 quote-marks

Kaj je občutljiva koža?

Če imate neprijetne občutke - zategovanje, zbadanje, pekoče občutk - kot odziv na dejavnike, kot so temperaturne spremembe, veter, UV, trda voda ali agresivni izdelki in nimate izpuščajev, imate verjetno občutljivo kožo. Če imate pordelost ali izpuščaje, je verjetno, da imate reaktivno ali k alergijam nagnjeno kožo. Za dokončno diagnozo razmislite o obisku dermatologa.

Preberite več

ALI VAM JE BILO TO V POMOČ?

1 quote-marks

Zakaj je moja koža občutljiva na dotik?

Če se vaša koža počuti nelagodno, ko se je dotaknete, gre lahko za zelo občutljivo kožo. Pri občutljivi koži so živčni končiči preobčutljivi in ​​sprožajo bolečinske signale kot odziv na neškodljive dražljaje. Če pa je vaša koža občutljiva, ker je rdeča in vneta, obiščite zdravnika, da se prepričate, da ne gre za okužbo ali druge zdravstvene težave.

Preberite več

ALI VAM JE BILO TO V POMOČ?

PRAVILNO
ALI NAPAČNO

True-or-false-visual-1

OBČUTLJIVA KOŽA
JE VSEKAKOR VIDETI DRUGAČE.

NAPAČNO WRONG-ANSWER

Ena izmed frustrirajočih stvari pri občutljivi koži je ta, da ne glede na to, ali so vaši simptomi nadležni, zdravniki pogosto rečejo, da je koža "normalna", saj ne kaže vidnih znakov. Toda dermatologi bodo prepoznali značilnosti občutljive kože in priporočili posebno nego za občutljivo ali preobčutljivo kožo.
Preberite več
True-or-false-visual-3

NARAVNI IZDELKI
SO NAJBOLJŠI ZA OBČUTLJIVO KOŽO.

NAPAČNO WRONG-ANSWER

Če je nekaj naravno, še ne pomeni, da ne bo povzročilo občutljivih kožnih izpuščajev. Pravzaprav lahko številni naravni rastlinski izvlečki povzročijo vsem dobro znane občutke draženja, zbadanja in pekoče občutke. Kar zadeva alergene, narava kar prekipeva od njih!
Preberite več
True-or-false-visual-2

KAKO SE POČUTIM V SEBI
LAHKO VPLIVA NA MOJO OBČUTLJIVO KOŽO.

PRAVILNO TRUE-ANSWER

Stres in močna čustva povzročijo, da se žile v koži razširijo, sprožijo zardevanje in občutke nelagodja. Marsikomu je čuječnost ali podobne sprostitvene tehnike dragocen zaveznik, da ohranijo svojo občutljivo kožo v Zen območju. Ta pristop deluje najbolje v kombinaciji s strokovno nego občutljive kože, kot je linija TOLERIANE.
Preberite več
True-or-false-visual-3

IZPOSTAVLJANJE SONCU LAHKO
POVEČA OBČUTLJIVOST KOŽE.

PRAVILNO TRUE-ANSWER

Sonce lahko resnično vpliva na občutljivo polt.Zaradi tega, ker UV žarki sprožijo oksidativni stres in kožno vnetje, kar povzroči rdečico in izpuščaje. Naj zdelki vsebujejo širok spekter zaščite pred UVA-UVB in dolgimi UVA žarki, kot jo linija ANTHELIOS, in naj bo del vaše vsakodnevne nege kože.
Preberite več

DEFINICIJA
ZA OBČUTLJIVO KOŽO

V dermatologiji se izraz občutljiva koža nanaša na skupek simptomov, kot so zbadanje, pekoč občutek, srbenje in mravljinčenje, ki jih koža občuti kot odziv na sprožilne dejavnike - temperaturne spremembe, trdo vodo, neprimerno kozmetiko in številne druge. Z drugimi besedami, koža sproži alarm, kot da je "v nevarnosti" kot odgovor na neškodljive dražljaje.

KAJ POVZROČA
OBČUTLJIVO KOŽO?

Torej, kakšne so osnovne komponente občutljive kože? Dolgo časa je bila občutljiva koža v medicini neprezoznana kot problem, vendar so napredne raziskave razkrile nekatere ključne dejavnike. 

  • Občutljiva koža ima neučinkovito barierno pregrado (pomanjkanje zaščitnih lipidov), kar pomeni, da lahko dražljaji okolja, kot so agresivni pralni praški ali nekatere kozmetične sestavine, prodrejo v globlje plasti. Zaradi tega so potrebni posebni izdelki za nego, da obnovijo pregradno funkcijo. Vse o tem pristopu boste izvedeli v člankih pod podpoglavji spodaj.
  • Poleg oslabljene pregradne funkcije občutljiva koža trpi zaradi pojava, imenovanega "nevrogeno vnetje". To pomeni, da so živčni končiči preobčutljivi in sproščajo vnetne snovi (signal nevarnosti, ki se običajno sproži, ko je koža ogrožena) kot odziv na neškodljive dražljaje, kot sta trda voda in sprememba temperature. To vnetje izzove značilne simptome občutljive kože, kot so zbadanje, mravljinčenje in srbenje.

V spodnjih podpoglavjih vam bomo pomagali ugotoviti, ali imate občutljivo kožo, in vam pomagali, kako kožo najbolje obdržati v območju udobja, s pametnimi nasveti glede življenjskega sloga in priporočili. 

Odkrili boste tudi ličila, posebej zasnovana za zaščito in pomiritev občutljive kože. 

Ne pozabite si ogledati našega pregleda o občutljivem lasišču in laseh z informacijami o ključnih temah, kot je britje občutljive kože in kako skrbeti za občutljivo lasišče, nagnjeno k boleznim, kot sta prhljaj in izpadanje las.

NAŠE ZAVEZE
ZA VARNOST

Varnostni standardi, ki presegajo mednarodne predpise o kozmetiki.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100 % IZDELKOV
ALERGOLOŠKO TESTIRANO

Poglej več
En predpogoj = nič alergijskih reakcij
Če zaznamo en sam primer, se vrnemo v laboratorije in preoblikujemo našo formulo
laroche posay safety commitment formula protection product head

ZAŠČITA FORMULE
SKOZI DALJŠE ČASOVNO OBDOBJE

Poglej več
Izbiramo le najbolj zaščitno embalažo, skupaj s samo nujnimi konzervansi, da dolgoročno zagotovimo tako učinkovitost kot ničelno toleranco.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

SAMO NUJNO POTREBNO,
V PRAVI IN  AKTIVNI DOZI

Poglej več
Naši izdelki, razviti v sodelovanju z dermatologi in toksikologi, vsebujejo samo nujne sestavine v pravem aktivnem odmerku.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

PREIZKUŠENO
NA ZELO OBČUTLJIVI KOŽI

Poglej več
Toleranca izdelkov je preverjena na najbolj občutljivi koži: reaktivni, nagnjeni k alergijam, nagnjeni k aknam, nagnjeni k atopiji, površinsko poškodovani ali oslabljeni zaradi zdravljenja raka.

IZVEDITE VEČ O  
OBČUTLJIVI KOŽI?

DRAGI
BRALCI

Tu prikazane informacije so namenjene zgolj splošnim izobraževalnim namenom in v nobenem primeru ne smejo nadomestiti strokovnega zdravniškega nasveta. Ob kakršnem koli zdravstvenem vprašanju vedno poiščite nasvet usposobljenega zdravstvenega delavca.