free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Kaj so ogrci?

Ogrci, ki se pojavijo sredi tvojega obraza, pogosto okoli nosu – na območju, ki ga običajno poznamo kot T-cona, sodijo med najtežje obvladljive mozolje. Poleg tega, da veljajo za najbolj trmaste od vseh mozoljev, se teh črnih pik tudi najbolj bojimo, ker tako zelo izstopajo. Na žalost se zdi, da so neverjetno trdovratni, zato je pomembno natančno vedeti, kaj so in kako jih je najbolje zdraviti.

FFS Mag article 30761 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_76033417)

Kaj so ogrci?

Ogrce je zelo preprosto opaziti na koži, saj so temne barve in rahlo privzdignjeni. Za razliko od nekaterih drugih mozoljev niso vneti, tako da niso boleči na dotik. Čeprav veljajo za blago vrste aken, lahko včasih povzročijo več psihološkega stresa kot drugi mozolji zaradi svoje očitne barve in nepripravljenosti na to, da bi izginili s tvojega obraza! Poleg tega, da imajo zares neprivlačen videz, se lahko ogrci pojavijo na hrbtu, prsnem košu, vratu, rokah in ramenih ter seveda na obrazu.

Kaj povzroča ogrce?

Ti temni mozolji nastanejo zaradi zamašenih dlačnih mešičkov. Mešiček vsebuje dlako in lojnico, ki proizvaja sebum, da pomaga ohranjati mehko kožo. Odmrle kožne celice in sebum se zbirajo in tvorijo »čep«, ki postane črnkaste barve zaradi oksidacije ob stiku z zunanjim zrakom.

Ogrci se oblikujejo drugače od drugih mozoljev, saj ne nastanejo zaradi bakterijske okužbe ali česa podobnega, temveč so preprosto posledica kopičenja sebuma. Poleg tega našemu telesu ni prav nič mar, da so na koži ogrci, saj nas nikakor ne ogrožajo. Seveda pa je ogrce povsem mogoče zdraviti, vendar lahko to traja nekoliko dlje kot pri drugih vrstah nepravilnosti. Potrpežljivost je ključnega pomena za zdravljenje ogrcev!

Zdravljenja

Sestavine z usmerjenim delovanjem

Nekateri izdelki, ki trdijo, da so namenjeni ogrcem, vsebujejo alkohol, mentol in evkaliptus. Tem se je treba izogibati, saj bodo bistveno povečali proizvodnjo maščobe in še poslabšali težavo. Salicilna kislina je med vsemi sestavinami tvoja najboljša prijateljica. Kislina bo odmašila tvoje pore in obenem odpravila težavo kopičenja odmrlih celic s spodbujanjem zdravega obnavljanja kožnih celic. Salicilno kislino lahko najdemo v vrsti izdelkov, kot so izdelki za umivanje obraza, kreme in geli.

Redno luščenje

Naslednja past, v katero smo se verjetno ujeli pri težavi z ogrci, je obravnavanje kože, kot da je umazana. Ogrci lahko sicer spominjajo na drobne madeže umazanije, vendar ne nastanejo zato, ker bi bila koža umazana ... zato prenehaj s tistim močnim ribanjem svojega obraza! Ribanje lahko v resnici spodbudi živčne končiče, kar privede do sproščanja hormonov, ki povečujejo proizvodnjo maščobe. Uvedba zdravega režima za nego kože z mikro-luščilnimi sredstvi je pomembna za odstranjevanje odmrlih kožnih celic, vendar to počni nežno in ne pretirano.

Obveščen/a s temi informacijami, z malo potrpljenja in nekaj vztrajnosti, boš videl/a, da bodo tvoji ogrci začeli bledeti.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, ogrci,

|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam