Pričevanja

»Nič več ne varčujem na zaščiti!« Lorena, 19 let, študentka iz Slovenije.

Img_»Nič več ne varčujem na zaščiti!« Lorena, 19 let, študentka iz Slovenije.

Kontekst

Lorena, kako ste dobili opekline?

Lanske počitnice sem preživljala na morju. Ker sem si želela zagorelo polt, sem se izpostavljala soncu od začetka mojih počitnic, ne da bi zares pazila. Na koži sem celo uporabila monoi olje in ves dan počivala na soncu ... Rezultat tega početja so bile zelo boleče in hude opekline!

Simptomi

Kako so bile videti?

Koža me je pekla in se je celo začela luščiti. Vsak večer sem morala uporabiti obnovitvene kreme, na plaži pa sem nosila majico s kratkimi rokavi, tudi ko sem šla plavat. Trajalo je nekaj dni preden se je rdečica pomirila. Prisegla sem si, da naslednje poletje ne bom ponovila iste napake. Zato sem se pred odhodom na počitnice dogovorila za posvet z dermatologom.

Rešitev

Kaj vam je priporočil?

Priporočil mi je, naj uporabljam sredstvo za zaščito pred soncem s faktorjem SPF 50 in tudi, da omejim svoje izpostavljanje soncu, zlasti med 12 in 16 uro, ter še veliko drugih nasvetov! Zaradi teh nekaj majhnih namigov sem to poletje dobila zagorelo polt, vendar brez sončnih opeklin! Tako da nič več ne varčujem na zaščiti in celo nosim slamnat klobuk!

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke