Pričevanja

»Po letih alergij, grem lahko
sedaj končno spet na sonce!«

Img_»Po letih alergij, grem lahko  sedaj končno spet na sonce!«

Od svojega 18. leta dalje je Marija trpela za kroničnim polimorfnim svetlobnim izpuščajem. Bil je tako močan, da se je po nekaj neprijetnih počitnicah na soncu odločila prenehati. To je trajalo, dokler ni prejela nasveta, naj preizkusi dermatološke kreme za zaščito pred soncem, ki filtrirajo tako UVA- kot UVB-žarke.

Kontekst

Marija, kakšne so bile okoliščine, ki so spremljale vaš svetlobni izpuščaj?

Počitnice sem vedno preživljala v hiši mojih staršev na morju. Nekega poletja, ko sem bila stara 18 let, pa sem dobila majhne izpuščaje po dekolteju, podlahteh in ramenih, ki jih je spremljalo neprijetno srbenje. Mislila sem, da sem dobila enkratno reakcijo na sonce. Tako sem čakala, da bodo pike izginile, medtem pa sem preostanek poletja še naprej uživala na soncu.

Simptomi

Ali so simptomi čez čas izginili?

Ne, še poslabšali so se! Ker obožujem sonce, sem vedno želela izkoristiti tudi najšibkejše sončne žarke, samo da je bilo jasno vreme. Vsakič, ko sem bila na soncu, se je reakcija pojavila hitreje in je bila vse hujša s še več pikami in srbenjem! Na koncu sem se sprijaznila z dejstvom, da moja koža ne more več prenašati sonca in da se ga bom izogibala do konca svojih dni.

Rešitev

Ali ste našli rešitev?

Prijavila sem se na spletni forum. Druga uporabnica foruma mi je povedala, da je imela enako težavo kot jaz: imenuje se polimorfni svetlobni izpuščaj. Svetovala mi je, naj obiščem dermatologa. Dogovorila sem se za sestanek in predpisal mi je ustrezno sredstvo za zaščito pred soncem s faktorjem SPF 50, ki ga dobim v lekarni. Že dve leti nimam nikakršnih težav! (Čeprav se ne cvrem na soncu ves dan!!!) Kakorkoli, po letih alergij, grem lahko sedaj končno spet na sonce!

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke