Čistilni gel za roke La Roche-Posay je »must have« izdelek letošnje zime

Img_ Čistilni gel za roke La Roche-Posay je »must have« izdelek letošnje zime

Te dni beremo o ponovnem zaostrovanju preventivnih zdravstvenih ukrepov po vsem svetu, tudi pri nas, saj epidemiologi s prihodom zime napovedujejo nove izzive, ki jih prinaša pandemija. Kako najti ravnovesje med splošnim zdravjem in zdravjem kože rok zaradi potrebe po pogostih umivanjih – nam razkrivajo strokovnjaki La Roche-Posay.

Skozi celotno letošnje leto se zavedamo, da je pravilna higiena rok še vedno osnovni korak pri preprečevanju širjenja okužbe, v prihajajočem obdobju pa nas čaka tudi zaostrovanje preventivnih ukrepov. Zato je pomembno, da ostanemo dosledni pri ohranjanju razdalje v stikih z drugimi, redni uporabi zaščitnih mask in seveda pogostem umivanju rok. Poleg standardnih priporočil je Svetovna zdravstvena organizacija pred kratkim na družbenih omrežjih začela tudi #SafeHands izziv, s katerim želi javnost spodbuditi k dodatni skrbi za čistočo rok.

Čiste roke – pol zdravja v samo minuti dela!

Sama pogostost higienskih postopkov ni dovolj za ohranitev zdravja, ampak je pomembno tudi, da jih pravilno izvajamo.

»Da bi lahko z umivanjem rok učinkovito odstranili mikroorganizme, jih moramo z milom drgniti približno 60 sekund pod curkom mlačne vode, umivanje pa mora zajemati dlani, hrbtišči rok, prostore med prsti, oba palca in zapestji,« poudarjajo strokovnjaki blagovne znamke.

Čeprav sta milo in mlačna voda najbolj zanesljiv recept za čiste roke, nam v praksi pogosto nista na voljo, kadar ju potrebujemo. Iz tega razloga so se pojavili čistilni geli za roke, ki so bolj praktična, a enako učinkovita rešitev, ki jo lahko uporabimo ob vsaki priložnosti. Majhna količina gela na alkoholni osnovi, kakršen je La Roche-Posay čistilni gel za roke brez izpiranja, večkrat čez dan bo zadostovala, da nam ne bo treba stalno skrbeti glede čistoče rok po vsaki aktivnosti.

Uporaba gelov in drugih higienskih izdelkov na splošno pa lahko dodatno razdraži ali izsuši kožo, ki je pozimi še posebej občutljiva. Zato je pomembno, da higienske izdelke izbiramo premišljeno, s čimer bomo poleg splošnega zdravja spoštovali tudi kožo rok, razlagajo strokovnjaki iz laboratorijev La Roche-Posay.

»Poleg osnovne alkoholne komponente, ki je odgovorna za odstranjevanje umazanije in mikroorganizmov s kože rok, dobri geli vsebujejo tudi sestavine, ki ohranjajo njeno vlažnost, na primer glicerol,« pojasnjuje mag. farm. Ana Kovačević, vodja izobraževanja in znanstvene komunikacije pri blagovni znamki La Roche-Posay.

»Glicerol ima sposobnost vezave vode iz okolja in spodnjih plasti kože, s čimer poveča vsebnost vode v površinskih plasteh ter tako prepreči izsuševanje kože na rokah,« dodaja.

La Roche-Posayjev hidroalkoholni gel za suho umivanje rok je vsestransko primerna rešitev, saj je izdelan po učinkoviti in dermatološko preizkušeni formuli, ki zagotavlja, da kože z njegovo uporabo ne izpostavljamo tveganju draženja. Zaradi uravnotežene formulacije, ki vključuje obe pomembni komponenti – alkohol in glicerin, je zanesljiv zaveznik v prihajajočem obdobju, polnem izzivov tudi za vaše roke. Na voljo je v 100-mililitrski tubi, ki jo lahko enostavno shranite in imate vedno pri sebi.

Morda ste domnevali, da boste to zimo morali izbirati med epidemiološko odgovornim pristopom in negovano kožo rok, a z La Roche-Posayjem lahko naredite eno samo pametno izbiro, ki vam bo koristila na vseh področjih zdravja.

clanak slika

PRIPOROČAMO:

Cicaplast čistilni gel za roke

Hidroalkoholni gel, ki z učinkovito in dermatološko testirano formulo očisti roke.
Formula vsebuje etanol in glicerin, ki omejuje izsuševanje kože rok.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke