Zlata pravila

5 nasvetov za ohranjanje mladostnosti občutljive kože

Img_5 nasvetov za ohranjanje mladostnosti občutljive kože

Občutljiva koža je tanjša in bolj krhka ter je zato vsakodnevno izpostavljena številnim oblikam agresivnih dejavnikov. Mraz, veter, sonce, onesnaženje, stres ... vsi ti dejavniki oslabijo njene obrambne mehanizme, vplivajo na njeno kakovost in pospešijo proces staranja. V nadaljevanju boste našli nekaj preprostih nasvetov za ohranjanje mladostnega videza vaše kože.

Nasvet št. 1

Vlažite, vlažite in še enkrat vlažite!

1. Regles d'or_illu 1

Nikoli ni odveč ponoviti - vlaženje je ključnega pomena za lepoto! Koža je sestavljena iz 70 % vode, in če je ne oskrbujemo z vodo, se epidermalne celice uničijo. Najpomembnejši korak za učinkovito vlaženje kože je, da pijete dovolj tekočine.

Nasvet št. 2

Popestrite vaš krožnik z nekaj čarovnije proti staranju

1. Regles d'or_illu 2

Lepa koža je koža, ki je dobro nahranjena, dobesedno! Vsak dan jejte hrano, ki je bogata z antioksidanti, elementi v sledeh in esencialnimi maščobnimi kislinami, kot je npr. losos, morski sadeži, oreščki, agrumi, gobe itd.

Nasvet št. 3

Privzemite dnevne rituale

1. Regles d'or_illu 3

Več kot naredite, da ohranite svojo kožo mlado, tem bolje. Zjutraj in zvečer si najprej temeljito očistite kožo, nato pa nanesite posebno dnevno ali nočno nego. Ne pozabite na področje okoli oči in ustnice, ki potrebujejo posebno pozornost. Enkrat na teden si privoščite piling in obrazno masko, da učinkovito zaokrožite svojo lepotno rutino. Nenazadnje, ne pozabite zaščititi svoje kože pred soncem tekom celega leta.

Nasvet št. 4

Vključite nekaj športa v svoje življenje

1. Regles d'or_illu 4

Stres in prenaporno delo povzročata oksidativni stres in pospešujeta staranje kože. Da bi rešili to težavo, se naučite živeti bolj sproščeno. Redna telesna aktivnost bo pripomogla k vaši sprostitvi, meditacija in dihalne vaje pa vam bodo pomagale ostati mirni.

Nasvet št. 5

Igrajte se Trnuljčico

1. Regles d'or_illu 5

Ponoči, ko vaše telo počiva, koža dela nadure. Pospeši se regeneracija in obnova celic, aktivira pa se tudi vaša mikrocirkulacija. Ta aktivnost je najvišja med 2. in 4. uro ponoči. Za resnično krepčilni spanec, poskusite iti v posteljo pred polnočjo in spati vsaj 8 ur.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke