3 vprašanja za strokovnjaka

Tanka in občutljiva koža okoli oči je prvi predel, ki kaže zob časa.

Img_Tanka in občutljiva koža okoli oči je prvi predel, ki kaže zob časa.

Oči so največja skrb žensk v boju proti znakom staranja. Ta izredno občutljivi predel razkrije že najmanjšo utrujenost in zob časa. Da bi poznali vzroke staranja predela okoli oči in da bi lahko delovali proti temu, preberite, kaj o tem pravi naš dermatolog.

Zakaj se predel okoli oči stara hitreje?

Ker je koža na obrazu zelo tanka in pod nenehnim naporom, jo še hitreje prizadenejo znaki časa

Predel okoli oči ima najtanjšo in najobčutljivejšo kožo na celem obrazu. Ima zelo malo žlez lojnic, kolagena in elastičnih vlaken. Koža okoli oči je pod nenehno obremenitvijo 22 mišic, ki so v stalnem gibanju, in 10.000-ih pomežikov na dan. Zato je predel okoli oči prvi, ki kaže znake staranja. Fine in globoke gubice ter znaki utrujenosti se lahko zato pojavijo predčasno.

Kako lahko negujemo predel okoli oči?

V boju proti znakom staranja in utrujenosti ta občutljivi predel rabi nego, ki je učinkovita in nežna hkrati

Koža okoli oči zahteva nego, ki združuje izredno učinkovitost in visoko toleranco, da izpolni zahteve proti staranju in občutljivosti. Da bo predel okoli oči videti mladosten, uporabite posebno nego, ki bo nežno zgladila gubice in nahranila ter navlažila ta predel, ki je izpostavljen dehidraciji.

Nasvet

1. Regles d'or_illu 1

REDERMIC [R] Eyes, retinol za občutljive oči, omogoča izkoriščanje moči retinola proti gubam in proti staranju brez rdečice ali draženja; nega nove generacije temelji na edinstveni kombinaciji čistega retinola in retinola s počasnim sproščanjem.

Kaj povzroči znake utrujenosti okoli oči?

Znaki utrujenosti okoli oči so pogosto posledica počasne mikrocirkulacije

Z utrujenostjo in leti se lahko krvna in limfna mikrocirkulacija okoli oči upočasni. Zelo tanka koža okoli oči hitro razkrije znake slabe vaskularizacije ali nezadostne limfne drenaže. To povzroči znake utrujenosti, kot so sence in zabuhlost. Bolj krhka, dehidrirana in tanka je koža, hitreje kaže znake utrujenosti.

Pri katerih letih je je priporočljivo začeti z uporabo izdelkov za nego predela okoli oči?

Nega predela okoli oči se lahko začne že pri 25. letu

Ko ženske govorijo, da jih skrbijo prezgodnji znaki staranja, najprej omenijo predel okoli oči. Gube, pustost in utrujen videz oči so pokazatelji staranja kože in so lahko vzrok za skrb. Nega predela okoli oči se lahko začne že zelo zgodaj, pri 25. letu.

Nasvet

1. Regles d'or_illu 1

Nanesite izdelek REDERMIC [R] Eyes vsako jutro. Nanesite majhno količino gelne kreme na koščeni predel zgornje ličnice. Nežno masirajte od notranjega dela očesa navzven, dokler se izdelek popolnoma ne vpije. Če občutite manjše nelagodje, podaljšajte intervale med nanosi, dokler se vaša koža ne privadi na retinol.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke

La Roche-Posay priporoča


Oglejte si vse izdelke