AKNE V ODRASLI DOBI PRI MOŠKIH:
NEGA KOŽE IN BRADE

Article Read Duration 4 minutno branje

Tudi moški trpijo zaradi aken, poleg tega pa je lahko brada vir za nepravilnosti na koži. Upoštevajte nekaj preprostih korakov za čisto in zdravo kožo:

• Vsako jutro si umijte obraz, da odstranite odmrle kožne celice
• Če imate brado, uporabite izdelke za izboljšanje aken v odrasli dobi, ki ste jih dobili v lekarni, in jih ne pozabite vtreti v kožo pod brado
• Če se brijete, se izognite draženju z izbiro kakovostne britvice ter se po britju posprejajte s termalno vodo
• Nato si nanesite losjon na vodni osnovi za mastno kožo

ALI OBSTAJA ZDRAVLJENJE
ZA AKNE V ODRASLI DOBI PRI MOŠKIH?

Kaj storiti, ko se pozneje v življenju še vedno pojavljajo mozolji

Veliko moških ima težave z obolenji na koži, kot socistične akne, nepravilnosti in pordelost v svojih tridesetih in štiridesetih. Če imate v odrasli dobi še vedno težave s kožo, vas to lahko resnično potre! Toda ne obupajte, obstajajo preprosti nasveti in triki, ki so vam lahko v pomoč. V kombinaciji z izbiro pravega izdelka za čiščenje, vlaženje in ciljanega zdravljenja boste na dobri poti k izboljšanju stanja kože. In če ste eden izmed številnih moških, ki te dni posvečajo pozornost bradi, podrsajte navzdol za podrobne nasvete o negi brade, če imate akne.

vzorec

NAJBOLJŠI IZDELEK ZA ČIŠČENJE
ZA AKNE V ODRASLI DOBI PRI MOŠKIH

Umivajte si obraz. Da, res je tako preprosto. Moški z aknami v odrasli dobi ali aknami pod brado si morajo vedno umivati obraz zjutraj in zvečer. Varčevanje s časom v kopalnici ne bo dobra naložba! Zaradi kopičenja odmrlih kožnih celic lahko koža postane brez sijaja in dovzetna za izbruhe. Z jutranjim umivanjem boste odstranili odmrle celice in se tudi zbudili! Z večernim čiščenjem boste odstranili odmrle celice in nečistoče zaradi onesnaženja, ki so se nakopičila tekom dneva.

Kateri so najboljši izdelki za umivanje obraza, če imate akne v odrasli dobi?

La Roche-Posay ponuja vrsto dermatološko testiranih izdelkov za čiščenje za različne tipe kože.

Uporabite penasti gel za čiščenje EFFACLAR

Penasti gel za čiščenje EFFACLAR je bil razvit posebej za kožo, nagnjeno k aknam. Čistilna sredstva, ki jih vsebuje, so bila izbrana zaradi njihovega zelo učinkovitega delovanja pri odstranjevanju nečistoč in odvečnega sebuma. Ta penasti gel vsebuje pomirjujočo, TERMALNO VODO LA ROCHE-POSAY , ki preprečuje draženje in poskrbi, da ostane koža čista in osvežena

Nasveti za čiščenje La Roche-Posay

Verjeli ali ne, obstaja pravi način čiščenja! Torej, preden začnete s škropljenjem vode naokrog, si oglejte naš nasvet:

  • Pred čiščenjem si umijte roke in nohte
  • Uporabite mlačno vodo, ki bo pomagala odpreti zamašene pore.
  • V roko nanesite nekaj izdelka za čiščenje in malo vode ter nanesite na obraz
  • Pri čiščenju uporabljajte krožne gibe in nežno masirajte
  • Osredotočite se na T-področje in vrat
  • Sperite s hladno vodo, da pomagate zožiti pore
  • Uporabite čisto brisačo za obraz in z njo tapkajte po obrazu, izogibajte se drgnjenju, da preprečite trenje

Če imate težave z aknami v odrasli dobi ali aknami pod brado, berite dalje!

NAJBOLJŠI ČUDEŽNI IZDELKI ZA MOŠKE
Z AKNAMI V ODRASLI DOBI IN POD BRADO

Če imate težave z aknami v odrasli dobi ali pod brado, je pomembno, da poiščete izdelek, ki kožo hkrati vlaži in odpravlja težave z nepravilnostmi in leskom. Tudi če je vaša koža mastna, je ustrezno vlaženje ključnega pomena za ohranjanje zdrave kože, poleg tega pa dehidrirana koža izloča še več sebuma . Najbolj strokovne dermokozmetične rešitve, kot je EFFACLAR Duo(+)združujejo vrhunske učinkovine proti aknam, kot je salicilna kislina z mastni koži prijazno vlažilno teksturo na vodni osnovi. Za matirajočo vlažilno kremo, ki uravnava nastajanje sebuma v koži, poskusite EFFACLAR Mat.

Kako se lahko spopadete z aknami
pod brado

Britvico izberite skrbno, da bi se izognili aknam na bradi

Ne izberite pakiranja z največ britvicami –, ampak izberite britvico po meri vaše kože. Pri večini moških, ki britvice uporabljajo vsaj nekajkrat na teden, je pomembno, da izberejo takšno, ki ne bo povzročila vnetja in neprijetnih ureznin.
Upoštevajte občutljivost kože in grobost brade. Če imate vraščene dlake ali koža skeli, poskusite po britju uporabiti pomirjujoče pršilo za blaženje draženja in pordelosti. Že maloTERMALNE VODE LA ROCHE-POSAY bi moralo pomagati ublažiti nelagodje občutljive kože po britju.

Za zdravljenje aken na bradi lahko uporabite enake učinkovite izdelke za nego kože, ki se prodajajo v lekarni kot bi jih uporabili za katero koli drugo vrsto aken. Brado dobro očistite in nanesite kremo za nego , ki jo vtrete v kožo pod brado. Prepričajte se, da so izdelki primerni za občutljivo kožo, da se izognete draženju in luščenju.

KAKŠNA ZDRAVILA SO NA VOLJO ZA ZDRAVLJENJE
AKEN V ODRASLI DOBI?

Preberite naš članek o tem kako se dermatologi spopadajo z odpravljanjem aken, vključno z aknami v odrasli dobi in pod brado.

Želite izvedeti več o najboljših zdravilih za zdravljenje aken v odrasli dobi? Preberite izčrpen vodič za zdravljenje aken.

PRAVILNO
ALI NAPAČNO

True-or-false-visual-3

SLADKOR LAHKO
POSLABŠA SIMPTOME AKEN.

PRAVILNO TRUE-ANSWER

Nedavne študije so pokazale, da lahko živila z visokim glikemičnim indeksom - tista, ki povzročajo povečanje krvnega sladkorja - poslabšajo tudi simptome kože nagnjene k aknam.  Vemo, da je to lažje reči kot narediti, toda za ohranjanje zdravja svoje kože se izogibajte sladkarijam, sladkim pijačam in dobrotam iz bele moke ter raje posegajte po živilih z visoko vsebnostjo vlaknin, kot so polnozrnata žita in stročnice.
Preberite več
True-or-false-visual-2

STISKANJE MOZOLJA
VAM NE BO PRINESLO NIČ DOBREGA.

PRAVILNO TRUE-ANSWER

Tudi če se vam zdi kot zelo hitra rešitev, stiskanje mozolja dejansko poslabša vašo aknasto kožo, saj lahko poškoduje okuženi dlačni mešiček in poveča vnetje. Lahko bi si celo vnesli novo okužbo z nohti.Stiskanje mozoljev je torej škodljiva navada in se ji je najbolje izogniti!
Preberite več
True-or-false-visual-2

ČOKOLADA ŠKODUJE
AKNASTI KOŽI.

NAPAČNO TRUE-ANSWER

Ni trdnih dokazov, da ima čokolada kakršen koli učinek na akne, čeprav smo vsi različni, zato lahko čokolada pri nekaterih ljudeh povzroči izbruhe aken. Temna čokolada je dejansko napolnjena z antioksidanti, ki so odlični za vašo kožo!
Preberite več
True-or-false-visual-1

MASTNA HRANA
POVZROČA MASTNO KOŽO.

NAPAČNO TRUE-ANSWER

Pogost mit o aknah je, da maščobe na vašem krožniku in v vaši hrani pomenijo zamašene pore, vendar med njima ni neposredne povezave. Prehrana, bogata z nasičenimi maščobami, pa lahko spodbudi mikro-vnetje v vseh organih, vključno s kožo. Skratka, slanina in čips ne povzročajo aken, vendar je zmernost ključna za splošno zdravje.
Preberite več
QuestionMark_Desktop

ALI STE
VEDELI?

Rutina v treh korakih –čiščenje, korekcija in zaščita – EFFACLAR kaže dokazano učinkovitost pri bolnikih z aknasto kožo, ki živijo v onesnaženem okolju. *

* Kvantitativna študija, Peking / Šanghaj, 2014, Skupni vzorec: n = 600 ²DIM Sell-in YTD Sept 2015 ³INS / Kantar Health La Roche-Posay Barometers 2013.

IMAMO TUDI
CELOTNO PONUDBO ZA TO

EFFACLAR je celoten spekter rešitev za preprečevanje nepravilnosti, ki z visoko učinkovitostjo cilja na vse stopnje življenjskega cikla nepravilnosti, hkrati pa zagotavlja popolno toleranco.

NAŠE ZAVEZE
ZA VARNOST

Varnostni standardi, ki presegajo mednarodne predpise o kozmetiki.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100 % IZDELKOV
ALERGOLOŠKO TESTIRANIH

Poglej več
En predpogoj = nič alergijskh reakcij
Če zaznamo en sam primer, se vrnemo v laboratorije in preoblikujemo našo formulo
laroche posay safety commitment essential active dose product head

SAMO NUJNO POTREBNO,
V PRAVEM AKTIVNEM ODMERKU

Poglej več
Naši izdelki, razviti v sodelovanju z dermatologi in toksikologi, vsebujejo samo potrebne sestavine v pravem aktivnem odmerku.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

PREIZKUŠENO
NA ZELO OBČUTLJIVI
 KOŽI

Poglej več
Toleranca izdelkov je testirana na najbolj občutljivi koži: reaktivni, nagnjeni k alergijam, nagnjeni k aknam, nagnjeni k atopiji, z manjšimi praskami ali oslabljeni zaradi zdravljenja raka.
laroche posay safety commitment formula protection product head

FORMULA Z ZAŠČITO
ZA DALJŠE ČASOVNO OBDOBJE

Poglej več
Izberemo najbolj zaščitno embalažo, povezano samo z nujnimi konzervansi, da s časom zagotovimo popolno toleranco in učinkovitost.

IZVEDITE VEČ O
KAJ SO AKNE

OGLEJTE SI VSE ČLANKE
O KOŽI, NAGNJENI K AKNAM.

placeholder VSE O AKNAH
IN MASTNI KOŽI
PREBERITE VEČ