PREBERITE, ZAKAJ DERMATOLOGI PRIPOROČAJO LIPIKAR BAUME AP+M

Article Read Duration 5 minutno branje

V pogovoru z dermatologom Jurijem Plaznikom, dr. med., specialistom dermatologije in venerologije, smo izvedeli več o suhi koži, nagnjeni k atopiji, za katero trpi več kot 165 milijonov otrok po vsem svetu, pa tudi odrasli vseh starosti, ter kaj priporoča svojim bolnikom za učinkovito delovanje in blaženje simptomov.

Suha, pordela, razdražena in srbeča koža so simptomi, ki jih opisujejo bolniki z različnimi kožnimi boleznimi. Atopijski dermatitis, luskavica in kontaktni ekcemi pa so le nekatere izmed diagnoz, pri katerih je za izboljšanje kožnega stanja poleg uporabe zdravilnih mazil potrebna tudi pravilna nega kože (izogibanje dražečim dejavnikom, pravilno umivanje kože, nanašanje negovalnih mazil).

Podjetje La Roche-Posay je razvilo linijo izdelkov za nego občutljive kože – LIPIKAR. Med izdelki bi še posebej izpostavil Lipikar BAUME AP+M. Gre za izdelek za nego občutljive kože, ki se lahko uporablja v vseh starostnih obdobjih (dojenčki, otroci, odrasli, starostniki).

Med sestavinami je treba omeniti predvsem karitejevo maslo, niacinamid in Aqua posae filiformis. Slednja vpliva na mikrobiom kože – nevidni ekosistem mikroorganizmov, ki s svojim delovanjem kožo ščiti pred zunanjimi dejavniki. Aqua posae filiformis s svojim delovanjem preprečuje razraščanje škodljivih bakterij (npr. S. aureus).

Redna uporaba izdelka Lipikar Baume AP+M izboljša kakovost življenja bolnikov, ki trpijo zaradi suhe kože. Zmanjšajo se neprijetni občutki na koži, kar se odraža tudi v boljši kakovosti spanca. Zato tudi jaz vsak dan priporočam Lipikar Baume AP+M bolnikom vseh starosti, ki imajo suho kožo, nagnjeno k ekcemom in atopiji.

Če se pri bolnikih neprijetni občutki na koži pojavijo v okoliščinah, kjer nanos negovalnega mazila ni mogoč (služba, prostočasne dejavnosti, šola …), lahko uporabijo Lipikar AP+ stik, ki zmanjša srbež in pomiri razdraženo kožo.

Poleg izogibanja dražečim snovem in rednega nanosa negovalnih mazil je potrebno tudi pravilno umivanje kože. Svetujejo se kratkotrajne kopeli v mlačni vodi z dodatkom sindet »mil«. Linija Lipikar ima v svoji ponudbi »milo« Syndet AP+, ki kožo očisti, hkrati pa s svojimi sestavinami nanjo deluje blagodejno, jo pomirja in zmanjša srbež.

Pravilna nega kože je poleg zdravilnih pripravkov ključna za izboljšanje kakovosti življenja vseh ljudi, ki trpijo zaradi težav s kožo. Ob tem je pomembno poudariti še to, da ustrezna nega kože deluje preventivno in zmanjša možnost za pojav neprijetnih občutkov na koži (suhost, bolečina, srbenje …).