free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Zakaj traja tako dolgo, da se znebim aken?

Na žalost ne obstaja hitra rešitev za akne. Ne glede na to, kako močno si to želimo, akne ne bodo izginile čez noč. Zdravljenja je treba preizkušati več mesecev in kreme vestno uporabljati več tednov, da bi se prikazali kakršni koli rezultati – zakaj torej traja tako dolgo, da se znebimo aken?

FFS Mag article 30783 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_93896085)

Ne govorimo o vzroku

Najprej je pomembno razumeti, da akne povzročajo številni dejavniki, in delno je tudi to razlog, zakaj jih je tako težko zdraviti. Za razliko od drugih kožnih stanj ali bolezni je težko ugotoviti, kaj povzroča akne.
Prehrana, življenjski slog, hormonsko neravnovesje, čezmerna proizvodnja sebuma in slabe navade so samo nekatere spremenljivke, ki bi lahko bile vzrok za naše akne. Enkrat, ko natančno določimo vzrok, je lažje izbrati ustrezno zdravljenje za akne, vendar lahko zožitev seznama traja nekaj časa!
Poskusi skrajšati čas, ki ga potrebuješ za ugotavljanje, kaj povzroča tvoje izbruhe mozoljev, tako da vodiš dnevnik. Zapiši si »slabe« dneve, ko se na tvoji koži pojavijo izbruhi, in zraven navedi tisto, kar si ta dan počela, jedla ali uporabljala. To je dober način, da zožiš stvari, ki pomagajo ali škodijo tvoji koži. Priti do izvora težave bi moralo biti lažje, če vemo, da smo v dnevih izbruhov mozoljev jedli določeno hrano, nosili posebna ličila ali se ukvarjali z določeno aktivnostjo.

Zdravimo napačno stvar

Naše potovanje k ugotavljanju vzroka aken pa se lahko hitro konča z napačnimi zdravljenji, ki bi dejansko lahko še poslabšala naše obstoječe nepravilnosti.
Obstajajo različne vrste mozoljev, ki zahtevajo različna zdravljenja. Zdravljenje mozolja na napačen način lahko povzroči, ta bo ta ostal na koži dlje časa ali pa se celo poslabšal. Če po začetku zdravljenja ugotoviš, da se je koža vnela ali postala neudobna, je najbolje, da začasno prekineš zdravljenje in se posvetuješ z zdravnikom. Na ta način se lahko prepričaš, da ne poškoduješ svoje kože.

Ne izgubi upanja, da obstaja zdravilo za akne

Pogosto smo presenečeni in nezadovoljni, ko izvemo, da ni zdravila za akne, zato se lahko počutimo, kot da naši mozolji ne bodo nikoli izginili. Vendar je vztrajanje z ustreznim zdravljenjem vsekakor prava pot, ker čeprav aken ne moremo pozdraviti, se lahko z neprekinjenim zdravljenjem uspešno spopadamo z njihovimi simptomi.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne,

33479
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam