free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Zakaj se moje nepravilnosti poslabšajo spomladi in poleti?

Pomlad in poletje sta čas daljših dni in poznih sončnih zahodov, žarov na plaži in raziskovanja čudovitih prostranstev, vendar sta tudi čas vročega vremena, prepotene kože in nepravilnosti. Povišanje temperature in hitenje na prosto se lahko uničujoče igrata s tvojimi aknami, saj naredita kožo mastno in nagnjeno k izbruhom. Beri dalje za nasvete in zvijače, s katerimi bo tvoja koža to poletje videti čim boljša.

FFS Mag article 30776 : Main article image (LP50109)

Zakaj se moji mozolji poslabšajo spomladi in poleti?

Pogosta napačna predstava je, da znojenje povzroči izbruhe mozoljev na koži, ki je nagnjena k aknam. Dejansko je za to odgovorna kombinacija znoja, pomešanega s čezmerno maščobo, umazanije in bakterij, ki zamaši kožne pore, kar posledično privede do izbruha.
Drugi razlog, da se mozolji poleti poslabšajo, je keratolitični učinek sonca na kožo. To pomeni, da ko je naša koža izpostavljena sončni svetlobi, se poveča njena hitrost obnavljanja. To pa ima tudi povratni učinek, ko se odmaknemo s sonca, saj se proces obnavljanja kožnih celic upočasni. Zaradi te upočasnitve odmrle celice ostanejo na površini kože in zamašijo pore. Torej je skrb za kožo v poletnih mesecih še posebej pomembna, da bi se izognili izbruhom mozoljev.

Skrb za kožo v poletnih mesecih

Čiščenje:

Čiščenje je bistvenega pomena med vročimi meseci. Redno odstranjevanjem znoja, ličil in maščobe bo zagotovilo, da ti te snovi ne bodo zamašile por in povzročile novih nepravilnosti. Effaclar peneči gel za čiščenje kože je oblikovan posebej za mastno in k nepravilnostim nagnjeno kožo. Uporabi gel zjutraj in zvečer za občutek svežine in čistosti, da bo lahko vsak poletni dan popoln. Gel moraš najprej speniti in ga nato vmasirati v kožo, da zagotoviš svežino in uravnaš čezmerno izločanje sebuma.

Toniranje:

Uporaba tonika v poletnih mesecih je dobra ideja za vse, ki se spopadajo z velikostjo por in mastnim leskom, kar je pogosta spremljava k nepravilnostim nagnjene kože. Serozinc je meglica iz mikroskopskih vodnih delcev, ki jo lahko poškropiš po koži tako pogosto kot želiš – kot nalašč za eksplozijo svežine na neznosno vroč dan. Meglica tonika zagotovi takojšen učinek proti mastnemu lesku in zoži pore, poleg tega pa še pomiri in očisti kožo.

Izbira ustreznega prekrivanja

Med poletjem se drži lahke podlage, da bo koža lahko dihala. Težje formule lahko blokirajo pore in spodbudijo izbruhe, zato se odloči za obarvano vlažilno kremo ali BB kremo.

Vlaženje:

Ne preskoči uporabe vlažilne kreme, samo zato, ker je poletje! Effaclar Mat je odlična izbira za tiste, ki se spopadajo z mastnim leskom, saj uravnava čezmerno izločanje sebuma ter preprečuje vplive vlage. Matirajoči učinek je idealen za tiste, ki jih skrbi preveč svetleča polt v poletnih mesecih, nemastna tekstura nege pa je kot nalašč za tiste, ki se spopadajo z zamašenimi porami. Za vse, ki jih pestijo ogrci in masten lesk, je Effaclar K (+) pravi izdelek za uporabo proti sledem oksidacije in čezmernemu sebumu.

Za osebe z mozolji pa je tu Effaclar DUO [+]. Ta legendarni izdelek, ki je namenjen vsem osebam z nepravilnostmi, vsebuje salicilno kislino in LHA, s pomočjo katerih lušči kožo ter hkrati odpravlja nepravilnosti in vnetja. EFFACLAR DUO [+] je sedaj na voljo s faktorjem SPF 30 za zaščito kože pred žarki UVA in UVB ter je primeren za vse tipe kože.


Če v tem obdobju izpostavljaš svojo kožo soncu, moraš za najboljšo zaščito vsaki 2 uri uporabiti zaščito s faktorjem SPF 50.
Poletje je vsekakor čas za uživanje, in koža, ki je nagnjena k nepravilnostim, te pri tem ne bi smela ovirati. Samo poskrbi za redno in pozorno nego svoje kože in kmalu boš pozabil/a na vse skrbi okoli nje!


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o nepravilnosti, akne,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam