free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Zakaj je pomembno pred spanjem očistiti kožo, ki je nagnjena k aknam?

Vsi vemo, kako pomembno je, da si temeljito očistimo kožo, preden se odpravimo spat, ampak se vseeno kdaj pa kdaj zgrudimo v posteljo, ne da bi to storili. Še posebej pomembno je, zlasti če je tvoja koža nagnjena k aknam, da ne pozabiš pravilno odstraniti ličil ob koncu dneva, s čimer z obraza odstraniš tudi odvečno maščobo in nečistoče.

FFS Mag article 30788 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_84454005)

Zakaj je pomembno pred spanjem očistiti kožo, ki je nagnjena k aknam?

Med spanjem se koža naravno obnavlja, tako da imajo tvoji izdelki za nego kože ponoči idealno priložnost, da naredijo svojo čarovnijo. Vendar pa, če si kože ne očistiš pravilno, preden se zgrudiš na posteljo, tvegaš, da se bodo pore zamašile in spodbudile proizvajanje presežnega sebuma, kar lahko privede do nastanka novih mozoljev. To obenem preprečuje tudi obnavljanje kože, vključno z ustvarjanjem novih kožnih celic, kar bi lahko povzročilo pospešitev pojava vidnih znakov staranja.

Kako lahko večerno čiščenje prepreči nastanek novih mozoljev?

Temeljito umivanje obraza zvečer pomaga pri odpravljanju odvečne maščobe, kar zmanjšuje možnosti za razvoj mozoljev čez noč. To je še posebej pomembno za tiste, ki imajo k aknam nagnjeno kožo, saj čiščenje odstrani bakterije, ki uspevajo v mastnih okoljih. Čiščenje obraza pred spanjem pomaga preprečiti, da bi te bakterije povzročile mozolje.
Če imaš mastno kožo in trpiš za aknami, uporabljaj vlažilno kremo na vodni osnovi, da preprečiš poslabšanje stanja svojih nepravilnosti. Če pa je tvoja koža normalna ali mešana, lahko uporabiš tudi vlažilni izdelek na oljni osnovi – samo ne nanašaj ga v prevelikih količinah!

Kakšna bi morala biti moja večerna rutina čiščenja kože?

Po čiščenju vedno uporabi vlažilno kremo, da koža ne postane preveč suha. Če imaš kožo, ki je nagnjena k aknam, uporabljaj vlažilno kremo z ustrezno koncentracijo salicilne kisline in LHA, katerih luščilne lastnosti bodo pripomogle k temu, da bo tvoja koža ostala čista. Prav tako je dobro, da se prepričaš, ali tvoja vlažilna krema vsebuje glicerin, ki bo poskrbel, da bo koža ostala navlažena. Če uporabljaš topikalno kremo za boj proti simptomom, ki so povezani z aknami, jo nanesi zvečer po čiščenju in vlaženju, saj bo tako zagotovila najboljše rezultate.
Retinol, ki je odlična aktivna sestavina za zdravljenje aken, ima keratolitično delovanje, kar pomeni, da s površine kože odstranjuje odmrle kožne celice in lušči pore. To izboljša obnavljanje celic in pomaga pri odpravljanju simptomov aken. Uporaba retinola tik pred spanjem lahko precej prispeva k preprečevanju izbruhov mozoljev čez dan. Vendar pa so nove celice lahko ranljive na učinke sončne svetlobe, zato ne pozabi uporabiti zaščitnega izdelka s faktorjem SPF, če uporabljaš kremo z retinolom.
Ta članek je namenjen samo za nudenje splošnih informacij. Pred spreminjanjem svoje prehrane, režima vadbe ali pred začetkom izvajanja kakršnega koli režima, se posvetuj s strokovnjakom.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne,

33479
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam