free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Najboljša superživila za tvoje zdravje in koristi za tvojo kožo

Katera superživila so dobra za tvojo kožo in za tvoje zdravje?

FFS Mag article 30759 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_111774535)

Hranjenje kože od zunaj navznoter

Verjetno že poznaš superživila. To je postal zelo trendovski izraz za vsako hrano, ki ima čudovite koristi za tvoje telo. Zaradi norije okoli superživil smo čips zamenjali za listnati ohrovt, kokakolo pa za kokosovo vodo. Medtem ko so zdravstvene posledice določenega živila pogosto dokumentirane, je šele pred nedavnim postalo znano, da lahko superživila pozitivno vplivajo tudi na našo kožo.

Katera superživila so dobra za mojo kožo?

Si že kaj slišala o prehrani za kožo? Superživila morajo zagotovo postati del tvoje!

»Superživilo« je beseda, ki se je rodila na spletnih straneh o zdravju in dobrem počutju, da bi opisala živila, ki so polna dobrot. Superživila običajno vsebujejo zdravo količino hranil, ki med drugim vključujejo antioksidante, vitamine in minerale. Antioksidanti lahko zaščitijo naše telo pred celičnimi poškodbami in celo preprečujejo bolezni, medtem ko vitamini pomagajo kardiovaskularnemu sistemu, ohranjajo zdrave kosti in spodbujajo naš imunski sistem.

Korenje je odličen vir vitamina A. Slednji je odličen zoper izbruhe nepravilnosti, saj preprečuje kopičenje celic v zunanji plasti kože. Čezmerno proizvajanje celic lahko privede do tega, da se odmrle celice in sebum združujejo in blokirajo pore. Pomagaj zagotoviti svojo optimalno raven vitamina A, tako da v svojo prehrano dodaš korenje. Vodna kreša prav tako vsebuje vitamin A, pa tudi vitamin C. Slednji je pomembna snov v tvojem telesu, saj je potreben za rast in obnavljanje.

Katera superživila so dobra za moje zdravje?

Listnati ohrovt, ki je morda najbolj trendovsko superživilo, vsebuje fitohranila, ki jih najdemo v rastlinskih jedeh in spodbujajo dobro zdravje. Losos je prav tako super! Vsebuje omega-3 maščobne kisline, ki jih telo ne more proizvesti samo in lahko pomagajo pri bolečinah v sklepih. Jajca so superživila, ki so še posebej dobra za tiste, ki želijo zmanjšati kalorije v svoji prehrani ali imeti bolj zdrav zajtrk. Vsebujejo približno 6 gramov beljakovin, vendar le 72 kalorij. Poleg tega so neverjetno vsestranska in jih lahko tudi začetniki na preprost način vključijo v svoje obroke.

Za razliko od veliko drugih sadežev, ima avokado visoko raven zdravih maščob (da, maščobe so lahko zdrave!) namesto ogljikovih hidratov. Je tudi zelo poseben, saj vsebuje 20 različnih mineralov in vitaminov, vključno z vitamini K, C in E. Dodatna prednost tega sadeža je, da ne vsebuje nobenega holesterola in ima zelo malo nasičenih maščob.

Ta superživila ti bodo pomagala, da se boš počutila čudovita tako znotraj kot zunaj. S svojo široko paleto koristi za zdravje in kožo ti bodo pomagala doseči dobro notranje počutje in odličen zunanji videz.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, koristi hrane, zdravje,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam