free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Najboljša jutranja rutina za nego kože, ki je nagnjena k nepravilnostim

Zaradi iskanja učinkovite rutine za nego kože se lahko mnogi od nas počutimo preobremenjene in naveličane. Pomanjkanje rezultatov, skupaj z ogromno količino izdelkov, ki so nam na voljo, je recept za neuspeh. Dermatologinja dr. Tabi Leslie meni, da je najboljši način za nego kože, ki je nagnjena k nepravilnostim, pristop »manj je več«, zlasti pri uporabi učinkovitih izdelkov.

FFS Mag article 30779 : Main article image (GettyImages-78432727)

Zakaj bi morali oklestiti svojo jutranjo rutino za nego kože?

Mnogi od nas verjamejo, da z uporabo različnih izdelkov in blagovnih znamk »pokrivajo vsa področja« in da izdelki postanejo »močnejši«, če jih uporabljajo skupaj. To pa zagotovo ne drži. Preobremenitev naše kože z veliko izdelki takoj zjutraj (preden sploh pomislimo na ličila!), bo verjetno le še poslabšalo njeno stanje. Uporaba preveč bogatih izdelkov povzroča razdraženost kože, še posebej, če je nagnjena k nepravilnostim in občutljivosti.

Suhost, rdečina in luščenje so prav tako skrb vzbujajoči stranski učinki prekompleksne jutranje rutine. Dr. Leslie pravi, da je »preprost, klinično dokazan režim ključ do uspeha pri doseganju bolj jasne kože«. Da bi se izognila preobremenitvi kože, nagnjene k nepravilnostim, sledi našemu jutranjemu režimu za nego kože, ki čisti, tonira in usmerjeno deluje na nepravilnosti, obenem pa še navlaži kožo.

Katere sestavine je najbolje uporabiti v svoji jutranji rutini?

La Roche-Posayjev gel za globinsko čiščenje kože

Deluje na zmanjšanje čezmernega sebuma in odstranjuje nečistoče, ki lahko privedejo do nepravilnosti. Sebum je bistven za kožo vseh ljudi; zmanjšuje izgubo vode s površine kože in ščiti kožo pred bakterijami. Vendar pa lahko čezmerna količina sebuma povzroči mastno kožo, zaradi česar koža, ki je že tako nagnjena k nepravilnostim, postane le še bolj problematična. Čistilni gel rešuje to težavo s čiščenjem kože s pomočjo čistilne pene, ki kožo pusti čisto in svežo, ne da bi jo izsušila.

La Roche-Posayjev čistilni losjon

Vsebuje le nekaj zanesljivih sestavin, od katerih je ena termalna voda. Termalna voda je sestavina, ki je namenjena osebam z občutljivo kožo, nagnjeno k nepravilnostim. Ima pomirjujočo lastnost, ki pomaga pri obvladovanju nekaterih simptomov kože, nagnjene k nepravilnostim. Termalna voda je polna elementov v sledovih in silikatov, kar prispeva k ustvarjanju mineralne sestave, ki lahko ublaži srbenje in nepravilnosti.

Čistilni losjon je odličen dodatek k tvoji jutranji rutini za nego kože, če je tvoja koža nagnjena k nepravilnostim, saj odmaši in zmanjša velikost por. Posebna sestavina, ki jo uporablja, je lipo-hidroksi kislina, ali na kratko LHA. LHA je podobna salicilni kislini, vendar se zdi še učinkovitejša. Kislina zmanjša koncentracijo bakterij v porah in olušči kožo. Nedavne študije so pokazale, da LHA deluje ​​tudi protivnetno.

La Roche-Posayjeva krema proti nepravilnostim Effaclar Duo [+]

Uporablja številne sestavine za preprečevanje nepravilnosti, ki so dovolj nežne, da jih lahko uporabljaš skupaj s svojo jutranjo rutino za nego kože. Kljub temu da je krema zelo močna, je nekomedogena, kar pomeni, da je oblikovana tako, da ne zamaši por. To je pomembno za osebe z občutljivo, k nepravilnostim nagnjeno kožo, saj komedogeni izdelki pogosto povzročajo ogrce. Vključitev nekomedogenih izdelkov v jutranjo rutino za nego kože lahko pomaga odpraviti presežno maščobo.

Effaclar Duo [+] krema proti nepravilnostim je odlična za usmerjeno delovanje proti nepravilnostim. Ne samo, da odmašuje pore in zmanjšuje pojav nepravilnosti, ampak tudi preprečuje masten lesk in pomaga pri doseganju prečiščene teksture kože. Rdeče in rjave sledi se zmanjšajo, zaradi česar tekstura kože postane bolj gladka, koža pa čistejša. Krema je tudi zelo dobra podlaga za ličenje, zato lahko odlično zaokroži tvojo jutranjo rutino za nego kože!


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, izdelki, zdravljenje,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam