free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Kontracepcija in akne

Nadzor zanositve, nadzor kože in za obvladovanje tveganj. Resnica o tabletki.

Tabletka. Podobno kot Beyoncé, Pink in Adele je tudi ta superzvezdnica znana pod enim imenom in ni težko uganiti, zakaj. Poleg učinkovitosti pri preprečevanju zanositve ima tabletka tudi privlačne stranske prednosti, kot je odpravljanje hormonskih aken. Kako deluje?

FFS Mag article 30755 : Main article image (LP16715)

Kako tabletka ustavi akne?

Sprožilci nastanka aken so večinoma hormonske narave. Testosteron (da, tudi dekleta ga imajo) in podobni hormoni koži naročijo proizvodnjo velike količine maščobe, ki povzroča nastajanje aken. Estrogen, ki ga vsebuje tabletka, uravnava ta učinek in zdravi hormonske akne.

Tabletka Dianette ali Diane 35 je še učinkovitejša, saj združuje estrogen in zdravilo ciproteron acetat, ki še posebej učinkovito deluje na hormone, ki povzročajo mozolje (androgene) in preprečuje čezmerno proizvodnjo sebuma in zamašitev por.

Zakaj se lahko moje predpisano zdravilo zamenja?

Čeprav se vse imenujejo »tabletke«, dejansko obstajajo štiri generacije kontracepcijskih tablet. Znanstveniki so nedavno odkrili, da je druga generacija tablet dejansko varnejša od novejših generacij in tabletk Dianette, ko je govora o potencialnih nevarnostih, kot so globoke venske tromboze (krvni strdek v nogi).

Ne glede na to, katero tabletko uporabljaš, je tveganje še vedno zelo zelo nizko, ampak, ker veliko žensk jemlje ta zdravila, so zdravniki zelo previdni. Iz tega razloga je za mnoge ženske priporočljivo, da preidejo na uporabo tabletke druge generacije.

Kaj lahko torej menjava tabletke pomeni za mojo kožo?

Dianette je močnejše zdravilo proti aknam od tabletke druge generacije in morda boš po prvi zamenjavi tabletke zaznala povraten pojav aken.

Če si tabletko tretje ali četrte generacije zamenjala s tabletko druge generacije, si na dobri poti – nobeno testiranje ni dokazalo, da so tabletke tretje ali četrte generacije boljše od tabletk druge generacije.

Kaj pa, če ne morem jemati tabletke?

Če iz katerega koli razloga ne moreš jemati tabletke, se posvetuj s svojim farmacevtom ali zdravnikom o alternativnih pristopih zdravljenja kože – na voljo so tudi druge odlične rešitve! Za več podrobnosti si oglej naš vodnik po vodilnih dermokozmetičnih rešitvah.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, kontracepcija,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam