free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Kako pravilno luščiti kožo, ki je nagnjena k aknam?

Ena od mnogih frustrirajočih stvari, če imamo kožo, ki je nagnjena k aknam, je količina nasprotujočih si nasvetov glede pilinga. Nadaljuj z branjem, če želiš izvedeti, kako pravilno luščiti svojo k aknam nagnjeno kožo, brez vsega tistega drgnjenja in ribanja ...

FFS Mag article 307778 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_108406745)

Česa ne smemo početi pri pilingu?

Čezmerni piling kože je pogosta težava. Marsikatera od nas je bila že kdaj kriva za nekoliko premočan ali pa prepogost piling svojega obraza v prepričanju, da bomo na ta način temeljiteje očistile svojo kožo. Narobe. Tako zelo narobe! S tem še zdaleč nismo pomagale koži, saj se zaradi čezmernega pilinga koža izsuši in postane neudobna, rdeča in boleča. Če ugotoviš, da je tvoja koža postala preveč suha, takoj zmanjšaj pogostost pilinga in ga izvajaj čim bolj nežno. Nežnost je prav tako pomembno pravilo, ki bi se ga morale držati zlasti tiste ženske, katerih koža je nagnjena k aknam. Kot se morda zavedaš, če je tvoja koža nagnjena k aknam, lahko z uporabo abrazivnega sredstva na svoji koži poškoduješ nepravilnosti, povečaš občutljivost kože ali pa celo povečaš vnetje. Če imaš občutljivo ali lahko razdražljivo kožo se izogibaj pilingom z zrnci in se namesto njih raje odloči za losjon ali čistilni izdelek in uporabi mehko rokavico za piling. Ne uporabljaj pilingov, ki vsebujejo luščilna zrnca, saj so ta preveč abrazivna za občutljivo in k aknam nagnjeno kožo.

Izbira ustreznega pilinga za kožo, ki je nagnjena k aknam

Namesto pilinga uporabite Effaclar adstringentni losjon z mikro-luščilnimi snovmi, ki ne dražijo občutljive kože. Losjon je še posebej primeren za tiste s kožo, ki je nagnjena k aknam, saj vsebuje LHA, ki podobno kot salicilna kislina deluje tako, da lušči in odstranjuje bakterije iz por.

Keratolitično delovanje kisline pospeši obnovo celic in pomaga pri procesu odstranjevanja odmrlih kožnih celic.

Katere izdelke naj uporabim po pilingu?

Pomembno je, da kožo, ki je nagnjena k aknam, po pilingu ustrezno navlažimo. Postopek pilinga lahko izjemno izsuši kožo, kar lahko privede do čezmerne proizvodnje sebuma, da bi telo nadomestilo to stanje. Uporaba vlažilne kreme je odličen način za ponovno vlaženje kože po pilingu.
Po pilingu uporabi Effaclar DUO [+]. Njegova formula bo koži zagotovila potrebno vlažnost, ne da bi povzročila neprijetne stranske učinke svetleče in mastne kože, ki jih imajo nekateri vlažilni izdelki. Effaclar DUO [+] tudi odpravlja težave z nepravilnostmi, tako da odmaši pore in prečisti teksturo kože, nagnjene k aknam.

Pravilen piling je res tako preprost!


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam