free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Kako poskrbeti za svojo kožo po prehladu?

Nič ne zmoti režima za nego kože tako kot prehladi in gripe. Medtem ko večina od nas poskuša okrevati od prehlada ali gripe s srkanjem vročega limoninega soka in tople poživljajoče juhe, pogosto pozabljamo tudi svoji koži zagotoviti nekaj zelo potrebne nežne ljubezni in nege. Prehladi in gripe se ne zadovoljijo s tem, da nas nemočne priklenejo na posteljo, ampak imajo tudi škodljiv učinek na našo kožo. Osebe z nepravilnostmi se pogosto srečujejo z občutljivostjo kože, zaradi česar je to obdobje bolezni še posebej težavno.

FFS Mag article 30768 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_55788362)

Koža, ki je nagnjena k aknam, nima preveč rada pihanja nosu, solzenja oči, srbenja in utrujenosti, ki jih prinašajo prehladi in gripe. Zaradi teh simptomov lahko koža pogosto postane občutljiva, suha in boleča. Pripravili smo vodnik za nego te nesrečne kože, nagnjene k nepravilnostim, po tem, ko se opomoreš od prehlada ali gripe...

Kako prehladi in gripe vplivajo na mojo občutljivo kožo, ki je nagnjena k nepravilnostim?

Pomanjkanje spanja, ki je neugoden stranski učinek prehlada in gripe, lahko povzroči poslabšanje stanja občutljive kože. Brez dovolj dolgega lepotnega spanca pa bo naša koža postala bledikasta in zabuhla pod očmi. Sčasoma lahko pomanjkanje spanja privede do znakov prezgodnjega staranja kože, razvoja drobnih linij in celo do poslabšanja stanja nepravilnosti.

Ena najpogostejših težav vsakogar s prehladom ali gripo je nenehno pihanje nosu, ki draži kožo okrog in pod nosom. Mučenje naših nosov z robčki lahko privede do razpokane rdeče kože in povečanja občutljivosti. Če imaš nepravilnosti (ali ogrce) okrog nosu, se bodo te zaradi stalnega stika in drgnjenja vnele in poslabšale.

Prehladi in gripe sesajo vlago iz naše kože in pustijo občutek suhe in puste kože. Sama bolezen, skupaj z zdravili, ki jih jemljemo, in dejstvom, da mnogi od nas ostanemo priklenjeni na posteljo, bo povzročila, da bo koža prikrajšana za tako potrebno vlago.

Kako se lahko borim proti tem težavam?

Osvetlitev kože:

Znakov bledikaste kože se lahko lotiš z ustrezno prehrano in režimom za nego kože. Odlična prehrana je ključnega pomena, če želiš svoji koži vrniti sijaj! Vitamini, katerim moraš posvečati pozornost, so vitamini B, saj so ti povezani z vneto kožo. Popolno preoblikovanje jedilnika verjetno ne bo potrebno, ampak poskusi v svojo prehrano vključiti živila, ki so bogata z železom. Železo bo pomagalo pri proizvodnji rdečih krvnih celic, ki so ključni partner pri zagotavljanju, da bo tvoja koža izgledala in se počutila bolj zdravo. Kar se tiče nege kože, morajo izdelki za posvetlitev kože postati tvoji najboljši prijatelji. Poišči serume, ki spodbujajo sijaj, saj ti bodo pomagali pri spopadanju z neenakomernimi toni kože in obnovili tvoj sijaj. Obrazne maske so tudi dober način, da povečaš cirkulacijo v koži in se razvedriš!

Boleči nosovi:

Boleči nosovi resnično niso v redu. Če poskušaš skriti rdečico, lahko samo še bolj razdražiš svoj nos, še posebej, če te boli. Torej, najbolje se je lotiti težave z dvignjeno glavo. Prvo pravilo je: ne ribaj občutljive kože. Pri odstranjevanju ličila ali umivanju obraza se prepričaj, da ne drgneš razdraženega območja, saj lahko s tem le poslabšaš stanje. Dvakrat na dan uporabi nežen izdelek za umivanje obraza, nanesi ga na obraz s tapkanjem in ga speri z mlačno vodo.

Vlaženje kože:

Prvi korak za obnovitev vlage v koži je zelo preprost: vlaženje, veliko vlaženja. Medtem ko okrevaš od prehlada ali gripe poskrbi, da navlažiš svojo kožo vsaj zjutraj in zvečer, čeprav bi bilo idealno to početi tudi čez dan. Poskusi se upreti skušnjavi, da bi si privoščila dolgo vročo prho, da se boš počutila osveženo po bolezni, saj bo ta še bolj izsušila kožo. Omeji se na 10-minutno prho s toplo vodo in uporabljaj nežno čistilno sredstvo, ki neguje kožo, ne da bi jo oluščilo.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, spanje, lepota kože,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam