free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Kako lahko lepotni spanec izboljša kožo, ki je nagnjena k nepravilnostim?

Dan resnično nima dovolj ur. Služba, kuhanje, obisk telovadnice, nekaj časa v družinskem krogu in za druženje s prijateljicami ... ne ostane več veliko časa za kar koli drugega! Ob toliko stvareh, ki jih je treba strpati v en dan, se za vse več ljudi dnevi začenjajo vse bolj zgodaj in končujejo precej kasneje.
Čeprav večina od nas ne potrebuje nobene posebne spodbude za jutranje poležavanje ob koncu tedna, je spanje pogosto prva stvar, ki jo med tednom žrtvujemo, da bi lahko v naše stresno življenje vključili vse dnevne obveznosti. Toda, ali bi žrtvovanje druženja za spanje izboljšalo našo kožo?

FFS Mag article 30786 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_112646690)

Kako lahko spanec izboljša mojo kožo, ki je nagnjena k nepravilnostim?

»Lepotni spanec« zagotovo ni le mit. Medtem ko spimo, začne naše telo ukrepati z odstranjevanjem toksinov iz kože, pa tudi z zdravljenjem in obnavljanjem kože. Torej, ko skrajšamo čas spanja, tudi učinkovito zmanjšamo sposobnost telesa za izvajanje teh funkcij.

Vnetje:

Pomanjkanje spanja ali moten spanec lahko vodita do povečanja stresnih hormonov. To pa je slaba novica za kožo, nagnjeno k nepravilnostim, saj se s tem poslabšajo vnetna kožna stanja, zlasti nepravilnosti in luskavica. Povečano vnetje lahko povzroči poslabšanje stanja nepravilnosti in povečanje občutljivosti. Če je tvoj nočni počitek stresen, bo telo povečalo proizvodnjo glukokortikoidov. Glukokortikoidi so steroidni hormoni, ki ovirajo delovanje imunskega sistema in se običajno uporabljajo za zdravljenje pacientov s čezmerno aktivnim imunskim sistemom. Čezmerna proizvodnja glukokortikoidov lahko povzroči motnje v strukturi in funkciji kože, zaradi česar se poslabšajo stanja, kot so akne.

Nočna zdravljenja:

Spanje je najboljši čas za učinkovanje nekaterih zdravljenj proti aknam, ki delujejo čez noč. Retinol je vse bolj priljubljena sestavina za zdravljenje kože, ki je nagnjena k nepravilnostim. Je blažja oblika zdravila Tretinoin in deluje tako, da obnovi kožne celice in zoži pore. To kremo ali gel je najbolje uporabiti pred spanjem, saj je celična obnova najmočnejša ponoči, poleg tega je nova koža izjemno občutljiva in ne sme biti izpostavljena soncu. Spanje je bistvenega pomena, ker bo zaradi uporabe zdravljenj z retinolom tvoja koža postala zelo občutljiva na sonce.

Redno menjuj prevleke za blazine:

Ne, to ni neko drastično nočno zdravljenje, lahko pa preprečuje nastajanje novih nepravilnosti in je bolj uporabno, kot si morda misliš.

Prevleke za blazine, podobno kot ščetke za ličenje in brisače za roke, so pravo zatočišče umazanije in maščob, kadar jih ne čistimo redno. Te se prenesejo na našo kožo, medtem ko spimo, in so lahko odgovorne za mašenje por in oblikovanje novih nepravilnosti. Preden se odpraviš v posteljo si vedno temeljito umij kožo in zamenjaj prevleke blazin vsaj dvakrat na teden, sploh če je tvoja koža nagnjena k nepravilnostim.

Kako si lahko zagotovim boljši nočni počitek?

Torej, če je ključ do čudovite kože brez nepravilnosti odličen nočni počitek, kaj moramo storiti, da bi se zlahka prepustili spancu?

Jej bolj zgodaj:

Za začetek poskrbi, da ne ješ večjega obroka tik preden se odpraviš spat. Tvoj zadnji obrok naj bo vsaj nekaj ur pred spanjem. Težek obrok, ki mu ne sledi nikakršna aktivnost, ni idealna situacija, v kateri bi naše telo lahko obdelalo hrano, kar lahko vodi do prebavnih težav in motenega spanca.

Izogibaj se zaslonom pred spanjem:

Pomembno je, da se pred spanjem čim bolj sprostiš. Če počenjaš nekaj, kar povečuje tvojo budnost, tvoje telo ne bo vedelo, da se mora pripraviti na izklop.

Podaljšaj svoj spanec:

Večina študij kaže, da je ustrezna dolžina spanca nekje med sedmimi in devetimi urami.


Torej, če si potrebovala dodaten razlog za več spanja, ti bo ta morda pomagal znebiti se nepravilnosti!


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, spanje, lepota kože,

33479
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam