free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Kaj povzroča obrazno rdečico in vnetje?

Zdrava zardelost in rdečkasta polt nista nič, česar bi se morali sramovati; vendar ko začne rdečica kože psihološko vplivati ​​nate, je vredno ugotoviti, kaj je vzrok. Pri toliko različnih vzrokov vnetja in rdečice je smiselno prepoznati svoje osebne sprožilce ...

FFS Mag article 30791 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_135060490)

Kaj lahko povzroča močo rdečico in vnetje?

Akne:

Pogost vzrok rdečice na obrazu so akne. Akenski mozolji so lahko včasih jezne rdeče barve in so boleči na dotik. Akne lahko na koži, po tem, ko mozolji izginejo, pustijo tudi rdeče sledi. Ta sprememba barve je posledica poškodbe globljih plasti kože in razgradnje podporne strukture kože

Rozacea:

Morda najpogosteje dokumentiran vzrok rdečice je rozacea. To je presenetljivo pogosto stanje, ki se lahko pojavi kot zardelost, dalj časa trajajoča rdečica in vidne krvne žile.

Občutljiva koža in alergijske reakcije:

Občutljiva koža je lahko nagnjena k rdečici, če pride v stik z dražilnimi sestavinami. Dražilne snovi lahko najdemo v svojih izdelkih za umivanje in pa v detergentih, ki jih uporabljamo. Pogosto ima lahko uporaba veliko različnih izdelkov negativen učinek na našo kožo. Če nekateri izdelki povzročajo občutke zbadanja ali pekoče občutke, lahko to kaže na alergijsko reakcijo in se je treba posvetovati z zdravnikom.

Ekcem:

Ekcem je običajno mišljen kot stanje, ki prizadene telo, vendar se lahko pojavi tudi na obrazu. V zimskih mesecih se ekcem pogosto poslabša, ko se koža izsuši.

Pikantna hrana, vroče jedi in topli napitki:

Res je, pikantna hrana lahko povzroči obrazno rdečico! Pri tistih, skrajno občutljivih, je lahko vzrok rdečice tudi reakcija na hrano in pijačo. Uživanje določenih živil lahko povzroči povečanje krvnega pretoka v obrazu in okoli njega, zaradi česar lahko pride do zardelosti in rdečice. Če se to dogaja tudi v tvojem primeru, se posvetuj z zdravnikom, da se prepričaš, da to ni znak hujše alergijske reakcije.

Sprožilci:

Če trpiš za rozaceo, obstajajo številni dejavniki, ki lahko vplivajo na tvojo rdečico. Prepoznavanje sprožilcev, ki povzročajo rdečico, je ključnega pomena za njeno zdravljenje. Izpostavljenost soncu, stres, naporna telesna vadba, kofein in mlečni izdelki so vsi dobro znani sprožilci vnetja obraza.

Pri tako obsežnem seznamu stvari, ki bi lahko povzročile tvojo rdečico, je razumljivo, da se počutiš preobremenjeno. Naslednjič, ko čutiš ali opaziš rdečico, preveri seznam sprožilcev, da podrobneje ugotoviš, kaj moti tvojo kožo in jo naredi rdečo!


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, obrazno rdečico,

33479
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam