free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Kaj je salicilna kislina?

V blogih in forumih o aknah zelo pogosto izstopa pojem salicilna kislina. Salicilna kislina je zelo priljubljena sestavina izdelkov za nego kože in ima ugled zastavonoše pri negovanju kože, ki je nagnjena k nepravilnostim. Hvalijo jo tako dermatologi kot blogerji in velja za prvo izbiro pri odpravljanju vseh težav z nepravilnostmi. Torej, kako resnične so te trditve, ali obstajajo kakšni stranski učinki pri zdravljenju, in ali si salicilna kislina resnično zasluži visoki status, ki ga uživa v svetu izdelkov za nego kože.

FFS Mag article 307778 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_108406745)

Zakaj je salicilna kislina tako učinkovita pri blaženju nepravilnosti in izbruhov?

Salicilna kislina v osnovi razbije celice, ki se držijo skupaj, s čimer prispeva k zdravi in čisti koži ter odpravlja ogrce, bele mozolje in druge nepravilnosti. Razlog, zakaj je salicilna kislina tako močna, je njena sposobnost, da lahko prodre globoko v oblogo por, kar pomeni, da lahko izvaja luščenje tako v notranjosti por kot na površini kože. Salicilna kislina preprečuje draženje in ima protivnetne lastnosti, zaradi česar je učinkovita sestavina za pomiritev kože in blaženje rdečice kot tudi za pomiritev vnetih mozoljev in polti. Lahko bi rekli, da odpravlja vse težave z nepravilnostmi v enem koraku.

Kakšni so stranski učinki uporabe salicilne kisline?

Verjeli ali ne, salicilna kislina je resnično tako dobra, kot pravijo. Obstaja zelo malo primerov, če sploh, močnih reakcij na to sestavino. Če imaš močno reakcijo na salicilno kislino, gre verjetno za alergijsko reakcijo in moraš takoj poiskati zdravniško pomoč.

Bolj verjetno je, da se bodo ob prvem nanosu pojavili rahli občutki zbadanja in morda luščenje ali pa suha in pordela koža. Vse našteto je povsem normalno, čeprav se ti bo morda pojavila želja zmanjšati zdravljenje v tem obdobju, dokler se koža ne prilagodi.

Tiste z občutljivo kožo bo morda zaskrbelo, da zaradi luščenja in sušenja kože, ki se pogosto pojavita na začetku zdravljenja, salicilna kislina ni primerna zanje. Vendar to ni res, saj je dejansko varna za uporabo na občutljivi koži in ima celo protivnetne lastnosti, zaradi česar je zelo koristna. Hkrati lušči in pomirja kožo, zaradi česar je vsestransko idealna za osebe z občutljivo kožo. Tako kot osebe z normalnimi tipi kože lahko tudi tisti z občutljivo kožo na začetku preprosto zmanjšajo količino salicilne kisline, ki jo uporabljajo.

Torej, za vse tiste, ki se spopadajo z manjšimi težavami, je salicilna kislina eden od najboljših odstranjevalcev nepravilnosti na trgu.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, salicilna kislina,

|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam