free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

Čiščenje k aknam nagnjene kože

Zlata pravila za čiščenje k aknam nagnjene kože in stvari, ki jih ne smeš početi

Od vseh mitov o aknah se je enega še posebej težko znebiti: akne so higienski problem in če jo le dovolj močno drgnete, bo vaša koža znova zablestela. Resnica je veliko bolj zapletena. Pri negi kože, ki je nagnjena k aknam, je pomembno spoštovanje ravnovesja kože in zagotavljanje ustreznih močnih aktivnih sestavin.

FFS Mag article 30779 : Main article image (GettyImages-78432727)

Očisti svoj obraz dvakrat na dan

Čeprav slaba higiena ni odgovorna za izbruhe, je čiščenje kože še vedno bistvenega pomena. S čiščenjem odstraniš odvečne kožne celice, umazanijo in maščobo, ki lahko zamašijo pore in ustvarijo popolne pogoje za razmnoževanje bakterij.

Ne uporabljaj mila

Ko je tvoja koža mastna in nagnjena k nepravilnostim, si vsekakor želiš doseči, da bo tvoj obraz »čist kot solza«. Toda površinsko aktivne snovi v nekaterih milih in drugih sredstvih, ki se spirajo z vodo, luščijo površinsko pregrado kože in imajo alkalni pH, ki lahko povzroči razdraženost in še poveča proizvodnjo maščobe. Ravno nasprotno od tega, kar hočeš doseči!

Izberi nežne micelarne vode

Ta tekstura, ki se ne izpere z vodo, odstrani samo odvečno maščobo in celice s površine kože, tako da ostanejo le bistveni lipidi, ki jih koža potrebuje. Nekatere micelarne vode so celo okrepljene z aktivnimi snovmi, ki uravnavajo sebum, kot je cink. Nekateri vlažni robčki ponujajo podoben učinek, vendar se prej prepričaj, da so brez alkohola, da se izogneš draženju.

Ne ribaj kože

Ko koža trpi zaradi zamašenih por, mozoljev in ogrcev, se lahko zdijo izdelki, ki vsebujejo abrazivne pilinge, nadvse privlačni. Resnica je, da zrnca in drugi grobi delci v številnih izdelkih radi dražijo kožo in spodbujajo vstop bakterij.

Glej za sestavine, kot so cink, salicilna kislina ali LHA

Na splošno velja pravilo, da manj kot je sestavin v čistilnem sredstvu, boljše je. Na ta način bistveno zmanjšaš možnost pojava rdečine in reakcij. Toda peščica sestavin so tvoji asi, ko moraš uravnotežiti svojo polt. Cink uravnava proizvodnjo sebuma, medtem ko salicilna kislina in LHA pomagata uravnavati obnavljanje celic in odmašiti pore.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, čiščenje, nagnjena k aknam,

|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam