free from spots

Odkrij vse, kar moraš vedeti za boj proti aknam in povečanje samozavesti

5 preprostih načinov, kako lahko moški izboljšajo svojo kožo

Seveda tudi moški doživljajo kožna stanja, staranje, nepravilnosti in rdečico tako kot ženske, zato je smiselno, da nabrusiš svoje znanje o negi kože. S temi preprostimi nasveti in zvijačami se boš lažje podal na pot k izboljšanju svoje kože.

FFS Mag article 30773 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_72447629)

1 - Umivaj si obraz

Da, res je tako preprosto. Umij si obraz vsako jutro. To te ne bo samo zbudilo, ampak boš z umivanjem tudi odstranil odmrle kožne celice. Zaradi kopičenja odmrlih kožnih celic je lahko tvoja koža videti pusta in dovzetna za izbruhe nepravilnosti.

2 - Poskrbi za vlaženje

Vlaženje po umivanju obraza ti bo pomagalo zapečatiti vlago v kožo, vendar se prepričaj, da izbereš pravi izdelek. Večina losjonov za moške je izdelanih na oljni osnovi, kar je dobro, če imaš normalno kožo, in še boljše, če je tvoja koža suha. Če pa imaš mastno kožo, izberi raje vlažilno sredstvo na vodni osnovi.

3 - Pij veliko vode

Poskrbi za redno hidracijo svojega telesa; koža ti bo hvaležna! Koža je tvoj največji organ in zagotavljanje dobre prehrane ter redne hidracije pomeni, da je tvoje telo dobro opremljeno, da lahko koži zagotovi vse, kar potrebuje.

4 - Uporabljaj kremo z retinolom

Če si zaskrbljen zaradi znakov staranja, preprosto vključi kremo z retinolom v svoj komplet za nego kože. Retinol pomaga k učinkovitejšemu delovanju kožnih celic in spodbuja proizvodnjo kolagena, s čimer ti bo pomagal v boju proti neželenim gubam ali nepravilnostim. Če retinol uporabljaš čez dan, se prepričaj, da ga uporabljaš v kombinaciji z visokim faktorjem SPF, ki ščiti kožo pred UVA in UVB žarki, v nasprotnem primeru pa ga lahko uporabljaš tudi kot nočno nego.

5 - Skrbno izberi britvico

Ne, ne pojdi naravnost proti košari s poceni izdelki in ne izberi tiste z največ dodatnimi rezili, ampak se odloči za britvico, ki je čim bolj prilagojena tvoji koži. Ker večina moških uporablja britvico vsaj nekajkrat na teden, je pomembno izbrati tisto, ki ne bo povzročila vnetja in grdih ureznin. Upoštevaj občutljivost svoje kože in grobost brade. Če imaš vraščene dlake ali se ti med britjem pojavijo pekoči občutki, poskusi z uporabo pomirjujočega razpršila po britju, s katerim boš preprečil draženje in pordelost. S pršcem termalne vode ali meglice tonika za kožo boš pripomogel k zmanjšanju nelagodja, ki ga lahko po britju občuti občutljiva koža.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o moški kožo,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE
Img_ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Img_POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA
Img_KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam