free from spots

Več kot 80 % najstnikov trpi zaradi aken.

Nisi edini/a!

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter-V4\Maquettes\online\includeV4\images-dyn\freefromspots2\

Kaj povzroča obrazno rdečico in vnetje?

Zdrava zardelost in rdečkasta polt nista nič, česar bi se morali sramovati; vendar ko začne rdečica kože psihološko vplivati ​​nate, je vredno ugotoviti, kaj je vzrok. Pri toliko različnih vzrokov vnetja in rdečice je smiselno prepoznati svoje osebne sprožilce ...

Kaj lahko povzroča močo rdečico in vnetje?

Akne:

Pogost vzrok rdečice na obrazu so akne. Akenski mozolji so lahko včasih jezne rdeče barve in so boleči na dotik. Akne lahko na koži, po tem, ko mozolji izginejo, pustijo tudi rdeče sledi. Ta sprememba barve je posledica poškodbe globljih plasti kože in razgradnje podporne strukture kože.

Rozacea:

Morda najpogosteje dokumentiran vzrok rdečice je rozacea. Rozacea je presenetljivo pogosto stanje, ki se lahko pojavi kot zardelost, dalj časa trajajoča rdečica in vidne krvne žile.

Občutljiva koža in alergijske reakcije:

Občutljiva koža je lahko nagnjena k rdečici, če pride v stik z dražilnimi sestavinami. Dražilne snovi lahko najdemo med izdelki v svoji higienski torbici in pa v detergentih, ki jih uporabljamo. Uporaba veliko različnih izdelkov ima pogosto lahko neželene učinke na našo kožo. Če nekateri izdelki povzročajo občutke zbadanja ali pekoče občutke, lahko to kaže na alergijsko reakcijo in se je treba posvetovati z zdravnikom.

Ekcem:

Ekcem je običajno mišljen kot stanje, ki prizadene telo, vendar se lahko pojavi tudi na obrazu. V zimskih mesecih se ekcem pogosto poslabša, ko se koža izsuši.

Pikantna hrana, vroče jedi in topli napitki:

Res je, pikantna hrana lahko povzroči rdečico na obrazu! Pri tistih, skrajno občutljivih, je lahko vzrok rdečice tudi reakcija na hrano in pijačo. Uživanje določenih živil lahko povzroči povečanje krvnega pretoka v obrazu in okoli njega, zaradi česar lahko pride do zardelosti in rdečice. Če se to dogaja tudi v tvojem primeru, se posvetuj z zdravnikom, ki lahko potrdi, da ne gre za znak hujše alergijske reakcije.

Sprožilci:

Če trpiš za rozaceo, obstajajo številni dejavniki, ki lahko vplivajo na tvojo rdečico. Prepoznavanje, kaj povzroča rdečico, je ključnega pomena za njeno zdravljenje. Izpostavljenost soncu, stres, naporna telesna vadba, kofein in mlečni izdelki so vsi dobro znani sprožilci vnetja obraza.

Pri tako obsežnem seznamu stvari, ki bi lahko povzročile tvojo rdečico, je razumljivo, da se počutiš preobremenjeno. Naslednjič, ko čutiš ali opaziš rdečico, preveri seznam sprožilcev, da podrobneje ugotoviš, kaj moti tvojo kožo in jo naredi rdečo!


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, obrazno rdečico,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Free from spot magazine Correct your skin

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam