free from spots

Več kot 80 % najstnikov trpi zaradi aken.

Nisi edini/a!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

Kaj je glicerin in kakšne so njegove koristi za kožo?

To je sestavina, s katero se morda še nisi srečala, vendar je glicerin skoraj zagotovo vključen v katerega od tvojih izdelkov za nego kože. Čeprav morda še nisi slišala zanj, ima ta garaška sestavina dolg seznam koristi, ki te bodo pustile odprtih ust ...

Kaj je glicerin?

Glicerin je pri sobni temperaturi sladka, brezbarvna in nedišeča tekočina, ki pa jo lahko zamrznemo v pasto in ima zelo visoko vrelišče. Je odlično topilo in veliko snovi se v glicerinu raztopi bolje kot v vodi in alkoholih. Organska spojina, ki je znana tudi kot glicerol, se najpogosteje uporablja v milih in farmacevtskih izdelkih.

Kaj moram vedeti o glicerinu?

Obstaja nekaj pomembnih „H“-jev, zaradi katerih je glicerin tako izjemen pri negi kože. Predvsem je humektant, kar v bistvu pomeni, da privlači vlago v kožo. Njegova sposobnost zadrževanja naravne vlažnosti kože je privedla do uporabe glicerina v izdelkih za nego kože, ki so namenjeni osebam s suho kožo ter osebam, ki uporabljajo izsušujoča zdravljenja proti aknam, ki puščajo luskasto in neudobno kožo.
Naslednji pomemben „H“, ki ga moraš poznati pri glicerinu, je, da je higroskopičen. To je pomembno tudi za osebe, ki želijo navlažiti svojo kožo, saj pomeni, da lahko glicerin absorbira vodo iz zraka. Glicerin odpravlja težave s suho in luskasto kožo, tako da v nekaj dneh absorbira toliko vode, kolikor je sam težak, pri čemer pusti kožo navlaženo in hidrirano.

Torej, zakaj se glicerin še uporablja v izdelkih za nego kože?

Glicerin ima veliko talentov. Poleg izjemnih vlažilnih lastnosti ima še veliko drugih koristi za kožo.
Tisti, ki so zaskrbljeni zaradi sledi, ki jih na koži pustijo nepravilnosti, so lahko pomirjeni, saj se glicerin bori tudi proti tem težavam.
To počne tako, da pomaga ustvariti bolj enakomeren ton kože in sčasoma zmanjša videz sledi. To je sestavina, na katero morajo biti pozorne zlasti osebe, katerih koža je nagnjena k aknam ali nepravilnostim, saj je odličen pri odstranjevanju odmrlih kožnih celic.
Glicerin odstranjuje odmrle kožne celice s pomočjo procesa razgradnje beljakovin. Beljakovine so odgovorne za držanje celic skupaj in preprečevanje nastajanja novih. Z zagotavljanjem optimalnega okolja za razgradnjo kože lahko glicerin spodbuja tudi oblikovanje zdrave nove kože.

Morda nisi še nikoli slišala zanj, vendar boš zdaj zagotovo pozorna na glicerin, ko se boš naslednjič odpravila po nakupih izdelkov za nego kože.


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o kožo, glicerin,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE
Free from spot magazine Correct your skin

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam