free from spots

Več kot 80 % najstnikov trpi zaradi aken.

Nisi edini/a!

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter-V4\Maquettes\online\includeV4\images-dyn\freefromspots2\

Kaj je benzoil peroksid?

Zakaj se pri zdravljenju aken uporablja benzoil peroksid?

Benzoil peroksid je na seznamu osnovnih zdravil Svetovne zdravstvene organizacije in je postal priljubljeno zdravljenje proti aknam in sredstvo za beljenje.

Zaradi svojih močnih protibakterijskih in protivnetnih učinkov na kožo je bil benzoil peroksid prepoznan kot zdravilo proti aknam. Antiseptična lastnost peroksida je primerna za zmanjševanje bakterij na površini kože, kot tudi za boj proti belim mozoljem in ogrcem. Drug razlog za priljubljenost benzoil peroksida med pacienti z aknami je, da ga je varno uporabljati skupaj z izdelki, ki vsebujejo salicilno kislino. To je velika prednost za tiste, ki se želijo znebiti svojih mozoljev, saj lahko tako varno in učinkovito kombinirajo različna zdravljenja.

Stranski učinki:

V večini primerov stranski učinki vključujejo blage občutke zbadanja ali pekoče občutke, srbenje, suhost kože, luščenje in rdečico. Čeprav so ti stranski učinki običajni, pacienti z aknami pogosto čutijo, da si pri poskusu čiščenja kože dejansko delajo dodatno škodo. Če imaš hujšo reakcijo, kot sta težava z dihanjem ali otekanje, imaš verjetno alergijsko reakcijo na zdravljenje in moraš takoj poiskati zdravniško pomoč.

Benzoil peroksid se uporablja tudi za beljenje zob in las. Tisti, ki ga uporabljajo pred spanjem, morajo biti previdni, da kremo ali gel dobro vtrejo v kožo, da bi se izognili beljenju svojih blazin. Več težav lahko imajo osebe, ki uporabljajo benzoil peroksid za zdravljenje aken na prsnem košu in hrbtu, saj se mnogi bolniki z aknami pritožujejo, da so se njihova oblačila razbarvala. Bombaž je še posebej občutljiv na beljenje, zato se izogibaj temu materialu in se prepričaj, da se je izdelek dobro vpil v kožo, preden se uležeš na posteljnino.

Miti:

Ali je res, da se bo zaradi benzoil peroksida moja koža med zdravljenjem poslabšala?

Ko si zdraviš kožo z benzoil peroksidom, je pomembno, da razumeš, kako uporabljati svojo kremo ali gel. Upri se želji po kopičenju več in več izdelkov z benzoil peroksidom, saj mozolji ne bodo nič hitreje izginili z večjo količino izdelka, pravzaprav se bo tvoja koža le še poslabšala. Če uporabljaš preveč kreme ali gela, bo koža postala preveč suha in luskasta, nekateri pacienti pa so celo poročali o pojavu znakov staranja.

Ali se po prekinitvi zdravljenja z benzoil peroksidom koža poslabša?

Če koža postane preveč odvisna od zdravljenja, se lahko akne vrnejo v še slabšem stanju, ko prenehaš z njegovo uporabo. Pomembno je sprejeti pristop »malo in pogosto«, da ne bi povzročili nepotrebne škode na svoji koži in preprečili, da bi ta postala odvisna od benzoil peroksida. Uporaba zdravljenja enkrat na dan v zmerni količini bi morala zadostovati za izboljšanje videza mozoljev.

Torej, če uporabljaš benzoil peroksid v povezavi z drugimi zdravljenji, ki vsebujejo salicilno kislino, jo za zagotovitev najboljših rezultatov uporabljaj zmerno in varno!


Ta članek je namenjen samo za splošne informacije.
Pred začetkom izvajanja kakršnega koli novega režima se posvetuj s strokovnjakom.

Vsi članki o akne, benzoil peroksid,

33477
|||

Tvoja prilagojena rutina za nego kože

ČIŠČENJE

Odkrij več

POPRAVLJANJE

Odkrij več

KOREKTIVNA LIČILA

Odkrij več

Odkrij več o obvladovanju kože, ki je nagnjena k aknam