3 vprašanja za strokovnjaka

Da bi nevtralizirali znake staranja, morate poenotiti polt in ojačati njen volumen

Img_Da bi nevtralizirali znake staranja, morate poenotiti polt in ojačati njen volumen

Z leti se na obrazu pojavijo neprivlačne značilnosti. Rdečica in rjave lise spremenijo polt, izrazne linije poglobijo in izoblikujejo trajne gube, volumen pa se seli od vrha obraza proti dnu. Kaj je potrebno storiti? Preberite si nasvet dermatologa.

Kako lahko ličila popravijo znake staranja?

Upoštevati morate dve vrsti korekcij.

Najprej morate poenotiti vašo polt — to storite s pudrom — nato pa morate poskrbeti za volumen. Da bi to dosegli, vam svetujem, da se igrate s svetlimi in temnimi odtenki pudra ali s pudrom v prahu, ki ga uporabite za zaključek ličenja. Uporabite ličilo, ki navlaži kožo. Ta vlažilna podlaga ima lahko obnovitveno funkcijo; zagotoviti morate njeno skladnost z ličilom.

Kaj lahko svetujete za poenotenje polti?

Priporočam uporabo korektivnih pudrov, ki imajo več pigmentov od tradicionalnih pudrov.

Izberite odtenek, ki temelji na barvi kože. Ta se namreč spreminja glede na letni čas. Najprej s konicami prstov potrepljajte korektor na nepravilnosti. Nato poenotite polt s korektivnim pudrom, katerega razredčite z vlažilno osnovo, da se lažje razmaže. Zaključite s trepljanjem ličila s širokim čopičem, da dobite še bolj naraven videz.

Kako lahko ličila vplivajo na volumen?

Na obrazu so globlja področja videti temne barve.

Da bi torej izničili ta učinek, jih moramo posvetliti. Uporabite puder s svetlejšim odtenkom, katerega nanesite s prstom ali tankim čopičem po notranjih straneh gub. Poleg tega uporabite svetlejši odtenek tudi na ličnicah, zunanji tretjini zgornjih vek in sencah. Vendar pa uporabite še puder v prahu s temnim odtenkom, da izenačite barvo na spodnjem delu lic.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke