Pričevanja

"Nisem ponovila iste napake s soncem v času moje druge nosečnosti"

Img_"Nisem ponovila iste napake s soncem v času moje druge nosečnosti"

V času Marijine prve nosečnosti so njen obraz prekrile rjave lise; njeno kožo je prizadela nosečniška maska. Med svojo drugo nosečnostjo pa se je ustrezno zaščitila pred soncem ter se izognila tej nevšečnosti. Preberite si njeno pričevanje.

Kontekst

Marija, kaj menite, zakaj ste dobili nosečniško masko?

Ker sem plavolasa in imam svetle oči si nisem nikoli mislila, da bom dobila nosečniško masko. Motila sem se: To sem spoznala med počitnicami na slovenski obali, ko sem bila v četrtem mesecu moje nosečnosti.

Simptomi

Kdaj natančno se je nosečniška maska pojavila?

Nekega jutra sem se zbudila in opazila rjavo črto nad mojo ustnico, podobno kavnemu madežu. Ampak uporabljala sem sredstvo za zaščito pred soncem! Na koncu sem se znašla z veliko nosečniško masko na obrazu! Trajala je celo nosečnost in celo nekaj mesecev po rojstvu otroka. Lansko leto sem ponovno zanosila, vendar sem tokrat upoštevala vse preventivne ukrepe!

Rešitev

Kar pomeni?

Šla sem k dermatologinji. Pojasnila mi je, da je nosečniška maska povezana s hormoni in da moram biti še posebej previdna na začetku moje nosečnosti. Močno mi je priporočila, naj se izogibam izpostavljanja soncu ter naj nosim klobuk, sredstvo za zaščito pred soncem s faktorjem SPF 50 in sončna očala - skratka, da se čim bolj zaščitim. Sledila sem njenemu nasvetu in nosečniška maska se tokrat ni ponovila.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke