Pričevanja

»Moja otroka se lahko igrata
na soncu in nisem zaskrbljena zanju!«

Img_»Moja otroka se lahko igrata  na soncu in nisem zaskrbljena zanju!«

Kristina ima dva otroka, stara 3 in 5 let. Kljub njuni občutljivi koži lahko Simon in Jaka izkoriščata prednosti sonca in se veselo igrata na plaži. To pa zahvaljujoč modrim navadam njune matere. Preberite si njeno pričevanje.

Kontekst

Kristina, kakšen je vaš odnos do sonca?

Srečo imam, da živim ob morju. Vedno sem mislila, da je sonce dobro za  zdravje in dobro počutje ... Tudi po rojstvu mojih otrok si nisem želela spremeniti svojega načina življenja. Z menoj sta hodila na plažo, odkar sta bila zelo majhna. Vendar pa sem zaradi njune občutljive kože bila vedno zelo previdna in sem storila vse, da ne bi dobila sončnih opeklin.

Simptomi

Torej, kako ste ju zaščitili?

Da bi se izognila vsem tveganjem, sem uporabila kremo za zaščito pred soncem s faktorjem SPF 50. Ravnala sem se po zdravi presoji. Torej, za začetek smo se izognili soncu v najbolj vročih urah dneva. Potem sem ju zaščitila z bombažno kapo in majico s kratkimi rokavi. Vedno sem zelo redno ponavljala nanos zaščitne kreme (približno trikrat na dan). Ampak najbolj me skrbi, ko se igrata na plaži. Simon in Jaka se zelo rada igrata v vodi, zato sem se vedno čutila dolžno, da ju vsakih 10 minut namažem s kremo, zaradi česar so bili moji popoldnevi dokaj utrudljivi.

Rešitev

Ali nameravate ohraniti ta ritual?

Da, še vedno ju nameravam zaščititi kot do sedaj, vendar pa ne mislim več kupovati nove tube kreme vsake dva dni! Zato bom na priporočilo mojega farmacevta uporabljala vodoodporen losjon za zaščito pred soncem.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke