Pričevanja

»Naučila sem se kako
vsakodnevno skrbeti za svjo suho kožo«

Img_»Naučila sem se kako  vsakodnevno skrbeti za svjo suho kožo«

Zategovanje, hrapavost, krhkost in občutki neudobja: Karla je vedno imela suho kožo na obrazu. Da bi nahranila svojo kožo in olajšala draženje, je začela uporabljati visoko hranilne ciljane nege. Zahvaljujoč tem vsakodnevnim korakom je njena koža končno žametna ...

Kontekst

Karla, kako dolgo ste imeli suho kožo?

Suho kožo sem imela že kot otrok. Zelo jasno se spominjam družinskih počitnic v gorah. Vedno sem imela razpokane ustnice in rožnata lica. Ko sem bila majhna, me to ni toliko motilo, ko pa sem odraščala, mi je bilo zaradi suhe kože resnično neprijetno.

Simptomi

Kakšni so bili posebni simptomi?

Imela sem neprestan občutek zategovanja kože in že ob najmanjšem znaku mraza so se pojavile razpoke. Imela sem celo majhne zaplate suhe kože, ki so se pojavile tu in tam na mojem obrazu. Kar pa ni bilo preveč privlačno ... Po uporabi ličil pa je bil rezultat še slabši. Moja koža je bila trda kot karton. V bistvu nisem vedela, kaj storiti glede tega in kreme, ki sem jih kupila v trgovinah, niso prav nič pomagale.

Rešitev

Torej, kaj ste se odločili narediti?

Pred približno 3 meseci sem govorila s svojo farmacevtko in ponudila mi je posebno nego za suho kožo. Sestavljena je bila iz hranilnih izdelkov, ki so istočasno zaščitili in zgladili mojo kožo. In delovalo je ... Občutka zategovanja ni več in moja koža je ponovno mehka! Prav tako mi je svetovala uporabo posebne nege za ustnice, ki je odpravila moje razpokane ustnice. Pred dvema tednoma sem celo šla ponovno smučat in koža se mi ni prav nič razpokala. S pomočjo svoje farmacevtke sem se naučila, kako dan za dnem poskrbeti za svojo suho kožo. Ena stvar je gotova: Svoje negovalne izdelke bom vedno imela na dosegu roke. In to za dolgo časa!

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke