Pričevanja

"Na srečo je Alešev ekcem končno izginil!"

Img_"Na srečo je Alešev ekcem končno izginil!"

Prvi znaki atopijskega dermatitisa so se pojavili, ko je imel Aleš približno 4 mesece. Tudi njegov oče je imel ekcem, ko je bil mlad. Z vestnim sledenjem dermatologovim priporočilom je Alešev dermatitis sčasoma izginil. Njegova mati Mojca pojasnjuje, s katerimi težavami so se srečevali.

Kontekst

Mojca, kdaj se je pri vašem sinu pojavil atopijski dermatitis?

Pojavil se je, ko je imel Aleš približno 4 mesece. Do takrat je naš sin imel čudovito mehko in gladko otroško kožo. Sama nisem nikoli imela ekcema v moji mladosti. Moj mož pa ga je imel kar nekaj časa. Ko je videl rdeče lise na Aleševem obrazu in komolcih, je takoj pomislil na ekcem. Aleš se je začel praskati in njegova koža je postala zelo suha. Njegovo stanje je bilo dokončno diagnosticirano kot atopijski dermatitis.

Simptomi

Ali je bil Alešev atopični ekcem problematičen?

Da! Predvsem je bil zelo neprivlačen. Ko je bil mlajši, ga to seveda ni motilo. Vendar pa je bilo zelo boleče, tako za mojega moža kot zame, ko so ljudje na ulici dajali pripombe o našem sinu ali ga čudno gledali. Ko je postal starejši, je razvil močan kompleks zaradi njegove luskaste kože. Njegovi prijatelji v šoli so se delali norca iz njega. Ponoči ni mogel dobro spati, ker je bila njegova koža tako srbeča. Včasih si je kožo spraskal do krvi!

Rešitev

Ali ste našli učinkovito zdravljenje?

Natančno smo sledili vsem nasvetom, ki nam jih je dal dermatolog. Naredili smo vse, kar smo lahko, da bi preprečili Alešu stik s pršicami, živalsko dlako, plesnijo ... Zelo redno smo prali naše preproge, zavese in Aleševe plišaste igrače. Ko smo mu pripravili kopel, smo vedno uporabljali nežno milo in čistilne izdelke brez dišav. Na ta način je bil zelo malo v stiku z dražečimi snovmi. Poleg tega smo skrbeli, da je bila njegova koža vedno optimalno navlažena. Na srečo je Alešev atopijski dermatitis končno izginil, ko je bil star približno 10 let. Ko pogledam nazaj, pomislim: "Kakšna nočna mora je to bila!"

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke