Osredotočenost na

Oči in njihova kontura: zelo občutljivo področje

Img_Oči in njihova kontura: zelo občutljivo področje

Področje okoli oči je zelo občutljivo, komajda zaščiteno in seveda naravno podvrženo številnim agresivnim dejavnikom. Zato spada med najbolj občutljive dele obraza. Za oči in njihovo konturo je torej nežnost ključnega pomena.

Simptomi

Solzni film očesa: naravna zaščita

Površina očesa je prekrita z nekakšnim naravnim ščitom pred različnimi zunanjimi agresivnimi dejavniki (dražila, prah itd.)- solzno tekočino. Sestavljena je predvsem iz organskih soli, glukoze in kisika ter skrbi za "vzdrževanje" površinske plasti roženice. Če je poškodovan, solzni film ne more več igrati svoje vloge zaščitne pregrade. Zato se pojavijo neudobni občutki: solzne oči, rdečica, suhost ali srbeče oči.

Vzroki

Predel okoli oči: reaktivno področje

Koža okoli oči je štirikrat tanjša od kože na ostalih delih telesa. Poleg tega se na tem področju žleze lojnice nahajajo le v majhnih količinah, kar pomeni, da je hidrolipidni sloj slabše opremljen za opravljanje svoje tradicionalne zaščitne funkcije proti stresu. Glede na to, da naredi 10000 utripov na dan, je kontura oči tisto področje, ki prvo začuti znake utrujenosti in staranja: pojavijo se temni kolobarji, podočesne vrečice in tanke linije. Vse te posebnosti prispevajo k občutljivosti področja okoli oči, predvsem takrat, ko se sooča s čezmerno dražečimi ličili ali neustreznimi kozmetičnimi izdelki, ki vsebujejo alergene sestavine ali dišave. Ti vsakodnevni mikro-stresi včasih privedejo do alergijskih reakcij: manjše rdečice, suhe kože, srbenja, otekanja itd.

Kontekst

Prilagojeni izdelki za zmanjšanje razdraženosti

Vsako jutro in večer uporabite posebne izdelke za občutljive oči. Namesto preveč mastnih formul, ki povzročajo otekanje vek, izberite raje bolj fluidne in sveže izdelke. In odločite se za čistilna sredstva v obliki gela ali losjona. Ta so manj agresivna in ne puščajo mastnih sledi. Poleg tega ne smete pozabiti odstraniti vaših kontaktnih leč, preden začnete z odstranjevanjem ličil, s čimer se boste izognili draženju področja okoli oči. Za ličenje pa je najbolje, da izberete maskare, svinčnike za oči, senčila in črtala, ki so posebej formulirani za občutljive oči. Ti izdelki zagotavljajo visoko toleranco med in po nanosu. Odstranitev pigmentov in drugih sestavin, ki lahko povzročajo alergije, zmanjšuje tveganje reakcij ter zagotavlja dermatološko in oftalmološko udobje.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke