Osredotočenost na

Ličila za občutljivo kožo so končno postala resničnost.

Img_Ličila za občutljivo kožo so končno postala resničnost.

Nekateri pudri lahko povzročijo reakcije; še posebej se je treba izogniti tistim, ki vsebujejo alergene ali potencialno dražeče sestavine. Izbira hipoalergenih in visokotolerantnih pudrov, ki so posebej formulirani za občutljivo kožo, je torej bistvenega pomena. Zahvaljujoč tem pudrom sta užitek ličenja in popolnoma enakomerna in izboljšana polt postala resničnost za vse tipe kože.

Simptomi

Soočanje z zahtevami občutljive kože ...

70 % odstotkov žensk, ki v današnjem času obiskuje lekarne, trdi, da ima občutljivo kožo. To stanje kože je še posebej pogosto pri ženskah s suho kožo, saj 80 % teh toži nad to občutljivostjo. Ženske s suho kožo se soočajo s kožo, katero spremljajo številni senzorični občutki, kot so zategovanje, krhkost, hrapavost in togost, ki pa postanejo še toliko bolj izraziti ob uporabi neprimernih pudrov.

Vzroki

... z ustrezno prilagojenimi pudri.

Nanašanje ličil na občutljivo kožo je pogosto težavno: neustrezen puder se ne prilagodi vedno površini obraza. Čez dan se lahko zato pojavijo občutki neudobja in zategovanja. Puder se kopiči v vdolbinah obraza (gube, tanke linije, suhe lise, nepravilnosti) in rezultat ličenja je zato neenakomeren. Da bi suha in občutljiva kožo lahko končno uživala v prilagojenem pudru, je bistvenega pomena uporabiti puder, ki harmonizira, je udoben in izjemno vlažilen, obenem pa ima hipoalergeno formulo, ki zmanjšuje tveganje za pojav razdraženosti in alergij na teh občutljivih tipih povrhnjice.

Kontekst

Ključ do lepe polti občutljive kože

Tudi če imate občutljivo kožo, lahko z upoštevanjem teh namigov dosežete lepo polt:

  • Izogibajte se uporabi čistilnih izdelkov na milni osnovi, ki izsušujejo kožo in jo naredijo še bolj občutljivo
  • Izogibajte se stiku s trdo vodo, kolikor je to mogoče; raje se odločite za uporabo čistilnih izdelkov brez izpiranja in čiščenje zaključite s pršenjem termalne vode
  • Ličenje vedno začnite z nevtralizacijo lokaliziranih nepravilnosti na koži, npr. z barvnimi korektivnimi svinčniki
  • Nato izravnajte polt na obrazu s pudrom, ki je posebej formuliran za občutljivo kožo
  • Z razpršilcem poškropite termalno vodo po vašem ličilu, da boste izboljšali njegovo obstojnost; morda boste želeli tekom dneva vaš obraz ponovno poškropiti, da pomirite kožo in ji ponudite še več udobja

Za več nasvetov o izbiri vašega pudra ne oklevajte in se posvetujte z dermatologom.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke