Pričevanja

»Uspelo mi je omiliti lise!«

Img_»Uspelo mi je omiliti lise!«

Pred enim letom so Petra pestile hudo izražene mastne in luskaste lise po obrazu in lasišču. Vendar mu je z uporabo specializirane nege uspelo odpraviti težavo in ponovno očistiti kožo. Preberite si njegovo pričevanje.

Kontekst

Peter, kako so se vaše mastne luskaste lise prvič pojavile?

Lani so se mi pojavile rdeče lise. Sprva so prizadele samo del mojega obraza, vendar so se hitro razširile do roba lasišča in nato se je začel pojavljati še prhljaj. To je bila resnično težka preizkušnja.

Simptomi

Kateri so bili posebni simptomi?

Imel sem majhne rdeče lise na robu lasišča, na bradi, na robovih nosu in tudi na čelu. Bilo je zares neprivlačno. Koža se je celo začela luščiti in je postala srbeča na nekaterih področjih. Bilo je zelo težko in moja samopodoba je resnično trpela. Lansko poletje se je težava nekoliko izboljšala, vendar pa se je jeseni vrnila z vsem maščevanjem. Opazil sem tudi, da se je moja koža poslabšala, ko sem bil pod stresom, kar pa ni redko pri mojem delu! Odločil sem se obiskati dermatologa.

Rešitev

Kaj vam je svetoval vaš dermatolog?

Tam sem prvič slišal za pojem seboroični dermatitis. Sprva nisem zares vedel, kaj to je. Da bi se ga znebil, mi je predlagal, naj najprej uporabim nežno čistilno sredstvo za obraz ter šampon, ki je posebej izdelan za mojo težavo. Poleg tega mi je predpisal še protiglivično kremo za lokalni nanos na problematične lise ter dermokozmetično kremo za vsakodnevni nanos po vsem obrazu. Rezultat je bil viden v trenutku: zelo hitro sem opazil viden napredek. Po nekaj tednih so bile problematične lise manjše in izbruhi niso bili več tako hudi kot prej. Še naprej uporabljam to posebno nego proti seboroičnemu dermatitisu, ki mi pomaga ohranjati dobre rezultate. Popolnoma sem razbremenjen: uspelo mi je omiliti problematične lise!

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke