Dnevnik moje občutljive kože

Življenje z občutljivo kožo: resničen vpliv na življenjsko kakovost

Img_Življenje z občutljivo kožo: resničen vpliv na življenjsko kakovost

Od trenutka, ko se rodite, vsako sekundo vsakega dne, vas koža obdaja z zaščitno pregrado. Ta vas ščiti pred vremenskimi vplivi, udarci in nešteto škodljivimi snovmi v našem okolju. Vendar smo vajeni, da imamo to izjemno vlogo, ki jo koža igra v našem življenju, za samoumevno.

Vendar je za vse večje število ljudi koža postala težava. Njihova koža je postala občutljiva in nič več ne tiho tolerira obremenitev in pritiskov vsakdanjega življenja. Začela se je pritoževati in izražati svoje nezadovoljstvo s simptomi, kot so rdečica, ščemenje, zbadanje ... V najhujših primerih ženske z občutljivo kožo čutijo, da ne morejo več izbrati situacij »z visokim tveganjem«, kar pomeni, da se bodo morda morale odreči vedremu in polnemu življenju.

Strokovna dermatološka blagovna znamka La Roche-Posay deli svoje vpoglede v resnične vplive občutljive kože na življenje žensk – ter nasvete o tem, kako ponovno pridobiti nadzor.

Vaša jutranja rutina za nego kože lahko vpliva na preostanek dneva

Ko se zjutraj zbudite in ste še napol v spanju, najprej pomislite na skušnjavo, da bi zdrsnili pod dolgo, vročo prho. Toda pri mnogih ženskah lahko dolgotrajno izpostavljanje vroči vodi povzroči opazno rdečico in občutke zategovanja kože, kot bi bila za eno številko premajhna. Zardela lica ne prispevajo veliko k samozavesti in lahko ženskam dajo občutek negotovosti. To pa ni v pomoč, če morate zjutraj opraviti pomembno predstavitev ali razgovor za službo!

Znanost za izkušnjami občutljive kože žensk: To je klasičen scenarij. Vroča voda vaše jutranje prhe povzroči sproščanje histamina v koži, kar sproži verižno reakcijo draženja. Pomembno je, da je vaša jutranja prha mlačna in kratka. Alkalna mila lahko tudi ogulijo zaščitno pregrado kože – zato se raje odločite za micelarne vode in čistilna mleka.

Napačna ličila lahko vplivajo na vaše družabno življenje

Medtem ko za mnoge ženske ličenje predstavlja trenutek čistega užitka in samoizražanja, je za članice skupnosti občutljive kože izbira ličil lahko zelo tvegano početje. Po nanosu izdelka lahko koža peče, srbi in zbada, pogosto pa postane tudi neenakomerna in polna madežev – čisto nasprotje z zastavljenim ciljem uporabe ličila! Ker so izgubile vero v ličila, te ženske čutijo dolžnost, da se udeležijo družabnih dogodkov z golim obrazom – ali pa se jim preprosto izognejo.


Znanost za izkušnjami občutljive kože žensk: Mnoge ženske z občutljivo kožo vlagajo svoj čas in denar v testiranja za alergije, saj si obupano želijo ugotoviti vsako posamezno sestavino, ki je odgovorna za njihovo burno razmerje z ličilom. Ko so rezultati teh testov negativni, so razumljivo razočarane in potrte. Resnica je, da je občutljivo kožo težje opredeliti kot alergijo, in vsaka ženska mora najti svoje lastne sprožilne dejavnike.
Ena strategija je skrbno branje etiket na izdelkih: prepričajte se, da so izdelki preizkušeni na občutljivi in alergični koži ter da imajo minimalistično oblikovano formulo brez dišav, alkohola in znanih alergenov, kot je nikelj. Oborožena z izdelki specializiranih blagovnih znamk, lahko občutljiva koža ponovno odkrije svojo lepoto, medtem ko se boste vi zabavali ob eksperimentiranju z najnovejšimi videzi!

Občutljiva koža lahko ženske prikrajša za njihov lepotni spanec

Eden najbolj skrb vzbujajočih in presenetljivih načinov, na katerega lahko občutljiva koža vpliva na življenjsko kakovost ženske, je motnja spanja. Vedno več žensk se pritožuje nad zbujanjem zaradi tečnih občutkov mravljinčenja in ščemenja na njihovem obrazu – kruto prebujenje, če je sploh bilo kaj spanja, in grozen začetek dneva!

Znanost za izkušnjami občutljive kože žensk: Simptomi občutljive kože pogosto dosežejo svoj vrhunec takoj zjutraj, zaradi česar se lahko veliko prezgodaj prebudite iz spanca. Zakaj? V zgodnjih jutranjih urah se poveča raven histamina, mediatorja, ki povzroča srbenje, ta pa lahko sproži simptome občutljive kože. Najnaprednejši izdelki za nočno nego kože nadzirajo te občutke, da bi se ženske lahko zbudile vedre in sveže.