#SaveYourSkin

Boljša zaščita za vas in vaše najdražje
Preizkusite, zaščitite se in bodite varni na soncu

Prevzemite ABCDE metodo


Dolgi UVA žarki: vseskozi prisotna in nevidna nevarnost

v_invisible_danger.jpg

Ne da bi se tega zavedali, smo celo leto pod vplivom UVA žarkov, ki so znani kot pasivno izpostavljanje soncu. Ti sončni žarki prodrejo skozi oblake, steklo in celo v povrhnjico vse do usnjice.

Kakšni so vplivi dolgih UVA žarkov?

Daljši kot so UVA žarki, globlje prodrejo v kožo. Včasih povzročijo nepovratne poškodbe kože.

  • Motnje v pigmentaciji in barvi, kot je nosečniška maska, temni madeži in siva polt.
  • Alergije in intolerance na sonce: tako kot vsi UVA žarki, lahko dolgi UVA žarki povzročijo rdečico, lise na koži ali srbenje.
  • Fotostaranje ali prezgodnje staranje: zmanjšana elastičnost kože in njeno povešanje, kar spodbuja nastanek gub.

Podatki:

UV žarki vsakodnevno obsevajo površino Zemlje: 95 % so UVA in 5 % UVB žarki. Med njimi dolgi UVA žarki vedno predstavljajo 75 % skupnega sevanja. Za optimalno zaščito izberite sredstvo, ki ima na embalaži logotip in je v skladu z evropskimi priporočili glede zaščite.

Zelo visoka zaščita z Anthelios XL

Dermatološki laboratorij La Roche-Posay že skoraj 30 let razvija linijo zaščitnih sredstev, namenjenih zaščiti vseh tipov občutljive kože odraslih in otrok. Z učinkovito zaščito pred UVB in UVA žarki linija Anthelios omogoča dvakrat večjo zaščito, kot jo določajo Evropska priporočila. Novi ultralahki fluid 50+ omogoča zelo visoko UVB in UVA zaščito, ki je večja od stare formule (PPD 42, oziroma za 4 točke več), tako da ščiti tudi pred dolgimi UVA žarki. In vse to v izredno lahki, tekoči teksturi, ki je nevidna na koži.

La Roche-Posay priporoča 25.000 dermatologov po vsem svetu.

La Roche-Posay že 30 let sodeluje z dermatologi po vsem svetu, da bi izboljšal kakovost življenja ljudem z občutljivo kožo.

Linija, ki jo priporočajo strokovnjaki

Anthelios, ki je na voljo v tekoči teksturi, olju, gelu ali razpršilu, vam ponuja veliko izbiro tekstur, ki vam poleg občutka prijetnosti omogočajo tudi zaščito brez ogrožanja tolerance zaradi pogoste uporabe. Anthelios upošteva potrebe in posebne zahteve vsakega tipa kože, izdelki pa so na voljo v različnih pakiranjih in z različnimi ravnmi zaščite (visoka zaščita SPF 30 ali zelo visoka zaščita SPF 50+). Kombinacija visoke UVB in UVA zaščite vas ščiti pred trenutnimi neprijetnimi vplivi sonca, kot so opekline, pa tudi pred dolgotrajnimi poškodbami kot je fotostaranje.

  • Facebook