#SaveYourSkin

Boljša zaščita za vas in vaše najdražje
Preizkusite, zaščitite se in bodite varni na soncu

Prevzemite ABCDE metodo

Vse, kar ste od nekdaj želeli vedeti o kožnih znamenjih ...

Kožno znamenje ali nevus je sestavljeno iz številnih rjavih celic, ki se večinoma nahajajo v koži in sluznici. Te celice so znane kot melanociti in so odgovorne za rjavenje oz. porjavelost kože. Dojenčki ob rojstvu nimajo kožnih znamenj. Ti se začnejo kazati med 6. in 12. mesecem starosti in lahko nastajajo do obdobja odraslosti.

Kožna znamenja in sonce: slaba kombinacija

Od otroštva do obdobja adolescence izpostavljanje soncu vpliva na število materinih znamenj, ki se lahko pojavijo na koži in na njihovo velikost. Več kot je znamenj, večja je nevarnost pred nastankom kožnega raka, saj 35 % rakov pravzaprav nastane iz obstoječega materinega znamenja[1]. Zato je ključnega pomena učinkovito zaščititi otroke in mlade pred soncem in minimizirati nastanek novih znamenj. Čezmerno izpostavljanje materinih znamenj soncu dodatno vpliva tudi na razvoj lezij, ki so lahko rakaste. Zato je zelo pomembno sprejeti dobre navade za zaščito znamenj pred UVA in UVB žarki, prav tako kot to počnete s kožo.

Zaščitite svoja kožna znamenja

Da bi izpolnil vse te posebej zahtevne potrebe, je Laboratorij La Roche-Posay ustvaril linijo izdelkov za zaščito pred soncem Anthelios, ki vsebuje visoko zaščito tako pred UVA kot pred UVB žarki. Anthelios ponuja celotno paleto tekstur, ki ustrezajo tudi najobčutljivejši koži. Potrebujete obarvano kremo, ki se hitro vpije, izjemno lahek fluid-gel, mleko ali sredstvo za zaščitno otroške kože? Obiščite spletno stran, na kateri lahko sami postavite diagnozo in ugotovite, katera zaščita vam najbolj ustreza ...
La Roche-Posay je razvil Mole Checker, ki vam pomaga, da sami označite svoja znamenja in spremljate njihov razvoj med dvema obiskoma pri dermatologu. Zapomnite si, da pravočasno odkrivanje kožnega raka omogoča več možnosti za ozdravitev.

Dobre navade za visoko zaščito med izpostavljanjem soncu

Glede na to, da je 50 do 70 % kožnih rakov posledica čezmernega izpostavljanja UVA in UVB žarkom, morate upoštevati nekaj preprostih pravil in nanašati zaščitno kremo.

  • Izogibajte se soncu med 12. in 14. uro
  • Izberite senco namesto neposrednega izpostavljanja soncu
  • Zaščitno sredstvo nanašajte vsaki dve uri
  • Otroke čim manj izpostavljajte soncu, saj je njihova koža občutljivejša od kože odraslih. Oblačila (klobučki, majice in očala) so še vedno najboljša zaščita pred UV žarki.

1 Narodni sindikat dermatologov-venerologov

  • Facebook