#SaveYourSkin

Boljša zaščita za vas in vaše najdražje
Preizkusite, zaščitite se in bodite varni na soncu

Prevzemite ABCDE metodo

Vsakodnevna zaščita

v_every_day.jpg

Skozi vse leto, tudi v mestu, je zaščita pred soncem ključnega pomena za zdravje vaše kože in lep videz, vendar je treba izbrati pravi indeks zaščite ...

UV žarki: nevarnost grozi celo leto

V nasprotju s splošnim mnenjem je treba kožo zaščititi vedno, ne le, kadar ste na počitnicah na morju ali v gorah. Vaša koža je izpostavljena UVB in UVA žarkom in njihovim škodljivim vplivom skozi vse leto. UVA in UVB žarki različno vplivajo na kožo:

  • UVB žarki prodrejo skozi površinske plasti povrhnjice in so odgovorni za porjavitev, pa tudi za opekline, in kar je še pomembneje, za nastanek kožnega raka.
  • Oblaki in steklo UVA žarke slabo ali pa sploh ne vpijejo. Prodrejo globlje v kožo in lahko dosežejo tudi usnjico. Med njimi so tudi dolgi UVA žarki, ki predstavljajo večino UVA žarkov in so prisotni celo leto, tudi kadar je oblačno. Ti prodrejo v središče usnjice in povzročijo nepopravljive poškodbe.

Ekstremno ali zmerno: katera ja vaša raven izpostavljanja soncu?

Predvsem je odvisno od vrste sončne svetlobe, časa, ki ga preživite na soncu in vašega fototipa:

  • Ekstremno ali dolgotrajno izpostavljanje se najpogosteje dogaja med počitnicami na morju ali na smučanju. Ostale vrste dejavnosti (kosilo na soncu, športi na prostem, sprehod itd.) lahko prav tako povzročijo nenamerno izpostavljanje soncu.
  • Dnevno izpostavljanje soncu je čas, ki ga preživimo vsak dan na prostem ali v notranjosti za okenskimi stekli.

Ali se moramo vedno zaščititi pred soncem?

Rešitve za vsakodnevno zaščito

Za vsakodnevno zaščito pred UVA in UVB žarki ima linija Anthelios iz Dermatološlega laboratorija La Roche-Posay široko paleto senzoričnih tekstur za vse tipe kože, ki spodbujajo pogostejšo uporabo.

Uporaba zaščite pred soncem skozi vse leto preprečuje dolgotrajne poškodbe, ki so posledica sonca, vključno s prezgodnjim staranjem kože, motnjami pigmentacije (pigmentna znamenja, nosečniška maska itd.) in kožnim rakom.

  • Facebook