#SaveYourSkin

Boljša zaščita za vas in vaše najdražje
Preizkusite, zaščitite se in bodite varni na soncu

Prevzemite ABCDE metodo

Učinkovita zaščita občutljivih delov kože

v_protect_effectively.jpg

Koža je naravno bolj temna na določenih delih telesa. Predel okoli oči, ušes, ustnic, ... določeni predeli so na vplive sonca občutljivejši od drugih. To velja tudi za dele kože, na katerih redno nastanejo ekcemi ali druge vrste reakcij, kot je herpes.

Odprite oči

Koža ni edini organ, ki reagira na UV žarke. Oči in veke sta zelo občutljivi področji. Za preprečevanje bleščanja pred očmi in lezij na mrežnici so sončna očala z oznako standarda CE pomembna tako kot nanos dobrega zaščitnega sredstva. Obstajajo 4 kategorije stekla: samo kategoriji 3 in 4 ustrezata močnemu sončnemu sevanju, kot je tisto na plaži ali v gorah.

Občutljiva koža potrebuje posebno nego

Atopična koža reagira močneje na ostale dejavnike iz okolja, kot so mraz, vročina, UV žarki in onesnaženje. Ta tip kože je že sam zase izredno občutljiv, tako da je še bolj občutljiv na kratkoročne in dolgoročne negativne vplive izpostavljanja soncu.

Nanašanje ustrezne zaščite lahko pomaga pri preprečevanju občutka neprijetnosti.
Dermatološki laboratorij La Roche-Posay, pionir v zaščiti pred soncem, izdeluje izdelke za nego kože, obogatane s termalno vodo z antioksidativnimi in pomirjujočimi lastnostmi, ki so na voljo v različnih teksturah za vse vrste izpostavljanja soncu in vse tipe kože, tudi za občutljivo. Anthelios XL Ultra light fluid 50+ je popoln za ta tip kože in omogoča zelo visoko zaščito pred dolgimi UVA žarki v novi, izredno lahki teksturi. Nudi občutek gole kože z nemastnim učinkom.

Kako lahko zaščitite vašega dojenčka pred soncem?

  • Facebook