0
Nazaj na laroche-posay.com

Novi otroški kotiček, namenjen spodbujanju
samostojnosti otrok s kožo nagnjeno atopijskemu dermatitisu

Te srbi? Ne praskaj se!

So ti kdaj povedali, da si ne smeš praskati kože? Toda, več ljudi kot ti govori, da se ne praskaj, bolj si želiš narediti prav to, ni res? Dobro dene in odpravi srbenje – vsaj za nekaj časa. Zakaj ti torej vedno vsi govorijo, da ne smeš tega početi?

Img_Te srbi? Ne praskaj se!

Resnica je, da praskanje povzroči veliko več težav, kot jih odpravi. Med praskanjem si z nohti poškoduješ kožo, ki se zato vname (postane rdeča in razdražena). In ugani kaj? Zaradi tega te le še bolj srbi. Torej, bolj kot se praskaš, bolj te srbi, medtem pa se stanje tvoje kože le še poslabša ... in tako se ujameš v past srbenja in praskanja.

Torej, kaj lahko storiš namesto tega? Nekaj je treba ukreniti – to je neznosno! Kadarkoli začutiš potrebo po praskanju, najprej posezi po svojem stiku. Če ga pomažeš po srbečem mestu, bo hitro pomiril srbenje, ne da bi poškodoval tvojo kožo, kot to naredijo nohti. To je hitra rešitev za vse težave, ki jih povzroča srbenje. Tvoje počutje se bo izboljšalo v samo dveh sekundah, to ti obljubljamo.

Naslednji nasvet, ki te bo rešil pred srbenjem, je odvračanje pozornosti. Roke zelo rade nekaj počnejo, zato jih uporabi za kaj drugega! Igraj se kakšno igro s svojimi prijatelji, začni nekaj izdelovati ali pa pograbi svinčnik in začni risati. Dokler so tvoje roke zasedene, hitro pozabiš na srbenje!

v_article-1.jpg

Še en pametni nasvet za konec, s katerim se lahko izogneš ​​pasti srbenja in praskanja, se imenuje čuječnost. Ali že kaj veš o tem? Vprašaj svoje starše ali učitelja, da ti jo pomagajo odkriti, ali pa prenesi aplikacijo. Skrivnost je v tem, da ustaviš tiste nadležne misli v svoji glavi, ki pravijo: "Praskaj se! Praskaj se! Praskaj se!" in se naučiš zbistriti svoj um ... da lahko potem svoje misli usmeriš na kaj lepšega ☺.

v_article-102766612.jpg

Torej, nikar ne pozabi, da čeprav se morda na začetku zdi dobro, je praskanje eden od najhujših sovražnikov tvoje kože. Bolj kot se praskaš, bolj srbi! Tvoj stik je tvoja čarobna palica proti nadležnem srbenju, zato posezi po njem in ga odženi proč! Zato posezi po njem in odženi proč tisto nadležno srbenje! In poišči še kakšne druge načine, da bodo tvoje roke zasedene in tvoj um miren. Tako lahko v najkrajšem času premagaš začarani krog srbenja in praskanja!

v_article-102766612.jpg