Lipikar Družine

Olajšajte življenje otrokom,
katerih koža je nagnjena k atopiji

Šola atopije

Delavnice o atopiji potekajo v bolnišnicah za zdravljenje odraslih in otrok z atopijskim dermatitisom in so zasnovane kot oblika terapevtskega izobraževanja. Potekajo pod nadzorom zdravstvenih delavcev - medicinskih sester, pediatričnih medicinskih sester, zdravnikov in psihologov, ki pomagajo bolnikom pri omejevanju pretiranih odzivov na svoje stanje in boljšemu razumevanju ter obvladovanju svoje bolezni na vsakodnevni ravni.

Bolniki se na ta način začnejo zavedati svojih zmožnosti za izboljšanje vsakdanjega življenja in pridobijo dodatno zaupanje v zdravljenje in nego svojega stanja, ki se ne zdravi vedno na pravilen način. Bolniki lahko izrazijo tudi svoje nezadovoljstvo z reakcijami drugih ljudi in se naučijo pravih odzivov za lajšanje bolečin in srbenja, poleg tega pa se tudi naučijo bolje razumeti svojo bolezen in zdravljenje le-te.
Z obvladovanjem bolezni se bolnik nauči bolje živeti z njo.

Šole atopije nudijo zbirališče, kjer lahko vsak bolnik najde druge bolnike s podobnimi težavami. Bolniki lahko tukaj delijo svoje izkušnje in bolečino, najdejo podporo in se pogovarjajo z zdravstvenimi delavci. To je kraj, kjer se ljudje naučijo, kako se osvoboditi in izstopiti iz osame ter kako premagati občutek izločenosti.

80 šol atopije po vsem svetu