#SaveYourSkin


Boljša zaščita kože za vas in vaše najdražje
Preglejte se, zaščitite in bodite varni na soncu

Prevzemite metodo ABCDE

So povezane naprave prihodnost zaščite pred soncem?

Odkrijte prvi raztegljivi UV obliž, ki se povezuje s pametnimi napravami. Izredno tanek, vodoodporen in občutljivi koži prilagojen obliž vam s pomočjo aplikacije My UV Patch zagotavlja uporabne nasvete, medtem ko ste izpostavljeni soncu.

v-uv_pacth.jpg

Kaj je My UV Patch?

Obliž My UV Patch podjetja La Roche-Posay je prvi raztegljiv, izredno tanek, nosljiv senzor za kožo, ki s pomočjo posebne tehnologije meri UV sevanje, ki ste mu izpostavljeni. My UV Patch je povezan z aplikacijo za pametne telefone – My UV Patch, ki na podlagi izmerjenega UV sevanja pošilja sporočila glede vašega vedenja in glede dnevne količine sončnega sevanja, ki ste mu izpostavljeni. My UV Patch je povezan z aplikacijo za pametne telefone in vas obvešča o količini UV sevanja, ki mu je vaša koža izpostavljena. Poleg tega vam aplikacija zagotavlja nasvete o varnem vedenju na soncu.

Kako vam My UV Patch pomaga?

My UV Patch je nova tehnologija, ki vam zagotavlja informacije o tem, koliko ste izpostavljeni soncu in vam pomaga k boljši zaščititi in varnejšemu vedenju na soncu. Pretirana izpostavljenost UV sevanju lahko vpliva na pigmentacijo kože ali pa povzroči fotostaranje in celo kožnega raka. Glede na podatke sklada za boj proti kožnemu raku (Skin Cancer Foundation) je 90 % primerov kožnega raka, ki niso melanom, povezanih z ultra-vijoličastim sevanjem, ki ga oddaja sonce, več kot 90 % vidnih sprememb, ki jih običajno pripisujemo staranju kože, pa je posledica vpliva sonca.

Kakšen je obliž?

Obliž My UV Patch je izredno tanek (debeline lasu), raztegljiv in prepušča zrak. Velik je okoli 6,5 kvadratnih centimetrov in debel 100 mikrometrov. Obliž v obliki srca je izpolnjen s kvadratki različnih odtenkov modre in bele barve, ki je občutljiva na svetlobo.

Kakšne so značilnosti obliža My UV Patch?

My UV Patch je prvi elektronski obliž z barvo, ki oksidira pod vplivom svetlobe. Aplikacija My UV Patch skenira in analizira obliž, kar je popolnoma nov način natančnega merjenja UV sevanja. Obliž je raztegljiv, kar pomeni, da ima podobne mehanske lastnosti kot koža, in se zato lahko prepogiba in razteguje skupaj s kožo.

Za razliko od večine nosljivih UV nalepk, ki so na voljo na trgu in ki zagotavljajo kvalitativne vizualne podatke, My UV Patch zagotavlja kvantitativne podatke za oceno količine UV sevanja, ki ste mu izpostavljeni. Prvič doslej My UV Patch ocenjuje odtenek kože in obstoječo zaščito pred soncem, da bi natančno določil posamezno tveganje pred UV sevanjem. Aplikacija My UV Patch vam zagotavlja več informacij o tem, koliko ste izpostavljeni UV sevanju.

Kako deluje obliž?

Fotoobčutljiva barva na obližu se spremeni, ko je izpostavljena UV žarkom. Aplikacija meri spremembo barve in izraža količino UV sevanja, pri čemer upošteva vaš edinstveni barvni odtenek polti in vam zagotavlja edinstvene in poosebljene informacije o količini UV sevanja, ki ste mu izpostavljeni. Aplikacija My UV Patch naj bi spodbudila ljudi k varnemu vedenju na soncu.

Je obliž treba ročno skenirati?

Da. Da bi bil postopek čim preprostejši, aplikacija uporablja tehnologijo, ki omogoča samodejno skeniranje ob zaznavi oblike srca.

Koliko dni lahko nosimo obliž?

Za najboljše rezultate priporočamo uporabo obliža do 3 dni.

Na katerem delu telesa je treba uporabljati obliž?

Obliž lahko uporabljate na katerem koli delu kože, ki ga želite nadzorovati. Za najnatančnejše rezultate priporočamo uporabo tega vodoodpornega senzorja na hrbtni strani dlani do 3 dni.

Ali lahko izdelek za zaščito pred soncem nanesemo na obliž?

Da. Zaščito pred soncem je treba nanesti na kožo in na obliž 15 minut pred izpostavljanjem soncu. Na ta način bo obliž natančno izmeril količino UV sevanja, ki mu je koža z zaščito pred soncem izpostavljena. Pomembno je, da pred začetkom izpostavljanja soncu skenirate obliž, nakar vam aplikacija razloži, kateri izdelek za zaščito pred soncem potrebujete in kdaj ga morate ponovno nanesti. Obliž je sredstvo, ki se preprosto uporablja in ima izobraževalni značaj.

Se lahko ukvarjamo s športom, medtem ko uporabljam obliž?

Da. Delovanje obliža traja tudi med ukvarjanjem s športom, vključujoč tek, plavanje ali druge dejavnosti.

Ali obliž My UV Patch upošteva lokacijo in čas dneva?

Da. Ko aplikacija skenira obliž, upošteva tudi vašo lokacijo in čas dneva.

Ali nas aplikacija opozarja, kdaj je treba ponovno nanesti zaščito pred soncem in ali nam priporoča izdelke za uporabo?

Da. Aplikacija je oblikovana tako, da zagotavlja informacije o tem, koliko ste izpostavljeni UV sevanju, in nudi nasvete, ki vas spodbujajo k varnemu vedenju na soncu.

Ali aplikacija lahko meri UV sevanje na drugih delih telesa razen na koži, npr. na laseh?

Ne.

Ali aplikacija fizično bere podatke s kože?

Obliž meri količino UV sevanja, ki pride do kože. Glede na to, da je obliž izredno tanek, je ta praktično kot koža.

Je obliž testiran na otrocih?

Da.

Ali vpliva na delovanje vsajenih medicinskih pripomočkov (kot je srčni spodbujevalnik), na različna stanja na koži ali na topikalna zdravila?

Podjetje La Roche-Posay priporoča uporabo obliža My UV Patch na zdravi koži, na kateri ne uporabljate nikakršne terapije. Vzajemno delovanje obliža in zdravil ali medicinskih pripomočkov ni bilo testirano.

Ali je obliž My UV Patch okluziven? Ali koža pod obližem lahko diha?

Obliž prepušča zrak in omogoča koži, da diha.

Ali obliž pušča svetlo sled na koži?

Ne, če nanesete ustrezno količino zaščite pred soncem tudi na obliž.

Kaj storiti v primeru neželenih pojavov?

Odelek podjetja La Roche-Posay za podporo uporabnikom kozmetičnih izdelkov je na voljo od ponedeljka do petka, od 9:00h do 17:00h. Pokličite +386 1 5800988*.

*L'Orealovi viri za interne raziskave

  • Facebook