#SaveYourSkin

Boljša zaščita za vas in vaše najdražje
Preizkusite, zaščitite se in bodite varni na soncu

Prevzemite ABCDE metodo

La Roche-Posay v središču preventive kožnega raka

La Roche-Posayjeva prioriteta je preprečevanje kožnega raka. Kot prednostni partner dermatologov s celega sveta lahko lažje kot kdajkoli prej pomagamo pri promociji pravočasne diagnoze.

La Roche-Posay krepi svoja prizadevanja za boj proti kožnemu raku.

Kot ključni dejavnik v preventivi kožnega raka, laboratoriji La Roche-Posay v sodelovanju z dermatološkimi podjetji organizirajo dneve preventive. La Roche-Posay je s skupino Euromelanoma pomagal organizirati brezplačne dneve presejalnih pregledov v Evropi, ki so trajali več kot 10 dni, kar je bila priložnost za izobraževanje udeležencev o nevarnostih kožnega raka in njegovem preprečevanju. Dermatologi so prostovoljno pregledovali materina znamenja, ozaveščali udeležence o nevarnostih pretiranega izpostavljanja UVA in UVB žarkom in razlagali dobre navade, s katerimi se lahko zaščitimo pred soncem. Da bi pomagali čim večjemu številu ljudi, se takšne akcije organizirajo tudi v lekarnah. Brezplačni presejalni pregledi se organizirajo tudi v Severni in Južni Ameriki. Skoraj 30 držav je vključenih v promocijo pomena preventive v boju proti kožnemu raku v njihovi regiji.
Za vsakodnevno podporo je La Roche-Posay razvil myskinheck.org, izobraževalne spletne strani, prilagojene uporabnikom, kjer se le-ti lahko učijo o kožnemu raku, ocenijo svojo raven tveganja in spremljajo svoja znamenja ter znamenja svojih družinskih članov.

Podpora dermatologom po vsem svetu

Zahvaljujoč La Roche-Posayju imajo dermatologi na voljo pripomočke, s katerimi lahko izboljšajo strokovno znanje zdravstvenih strokovnjakov pri spremljanju kožnih lezij. Naš laboratorij dermatologom nudi tečaje o dermoskopiji v sodelovanju z Mednarodnim dermoskopskim združenjem. Da bi se delavnic lahko udeležilo čim več ljudi, so le-te na voljo na spletnih straneh "UV-Damage.org", ki jih je ustvaril La Roche-Posay za zdravstvene strokovnjake.

Anthelios: zaščita kot preventiva

Izpostavljanje soncu in UV žarkom lahko vpliva na spremembo znamenj v rakaste lezije: 50 do 70 % kožnih rakov je pravzaprav posledica pretiranega izpostavljanja soncu, oziroma UVA in UVB žarkom[1].

Za zaščito pred soncem je treba sprejeti nekaj dobrih navad: izogibajte se izpostavljanju soncu med 12. in 16. uro, redno nanašajte zaščitno kremo z visokim zaščitnim faktorjem, na plaži pa nosite sončna očala, klobuk in majico.

Da bi omogočil zelo visoko zaščito pred UVA in UVB žarki, je La Roche-Posay formuliral linijo visokotolerantnih zaščitnih sredstev Anthelios, ki zagotavljajo občutek prijetnosti in ščitijo tudi najobčutljivejše tipe kože. Anthelios je vodilna linija izdelkov za fotozaščito in ima neprimerljivo klinično dokumentacijo s podrobnostmi iz 21 študij, med katerimi jih je 19 opravljenih in vivo na boleznih, ki so posledica izpostavljanja soncu. Izdelke Anthelios priporoča 25.000 dermatologov po vsem svetu.

Kaj pa vaši otroci?

Glede na to, da se 80 % poškodb kože, ki so posledica sonca, pojavi pred 18. letom, je La Roche-Posay razvil izdelek Anthelios Dermo-Pediatrics, ki je posebej namenjen zaščiti otrok.

1 Zveza proti raku, 22.05.2014

  • Facebook