Osredotočenost na

Pazite na roke in ustnice: sta zelo ogroženi področji!

Img_Pazite na roke in ustnice: sta zelo ogroženi področji!

Fizična dela, gospodinjska opravila, agresivni vplivi iz okolja ... Koža na rokah in ustnicah je vsakodnevno izpostavljena negativnim vplivom. Ko postane ta naravno tanka in ranljiva povrhnjica razdražena in krhka, se lahko še silovitejše odzove na ponovno izpostavljenost zunanjim agresivnim in neprijetnim vplivom. Da bi se koža lahko bolje branila, je treba obnoviti njen zaščitni sloj s strokovno linijo izdelkov CICAPLAST za obnovitveno nego kože.

Simptomi

Oslabljena koža: tveganje za kronični dermatitis in hudo vnetje

Koža na rokah in ustnicah je nenehno izpostavljena zunanjim agresivnim vplivom, ampak njena sestava ni opremljena tako, da bi se jim lahko zoperstavila. Njen naravni zaščitni sloj je v celoti ali delno neobstojen. Koža na rokah ima manj lojnic in njen hidrolipidni sloj je zelo šibek. Ustnice, katerih polovica je sluznica, nimajo rožene plasti ali žlez znojnic, so brez hipolipidnega sloja in nimajo naravnih zaščitnih mehanizmov, kot drugi deli kože. Zato ustnice še hitreje oslabijo. 

Ko je koža na rokah in ustnicah nenehno pod stresom, izpostavljena agresivnim vplivom in tako oslabljena, lahko pride do resnih posledic. Lahko pride do dermatitisa ali ekcema. Na ustnicah lahko razpoke postanejo kronične, kot posledica alergij, kotnega stomatitisa ali heilitisa.

V številkah

v_picto-chiffre

40 %* vseh poklicnih bolezni so poklicne dermatoze. Te bolezni lahko delavcu preprečijo nadaljevanje dela. V najresnejših primerih lahko reakcija kože povzroči hospitalizacijo ali izgubo službe.

*1998 v Franciji

Rešitev La Roche-Posay

Strokovno znanje CICAPLAST na uslugo rokam in ustnicam

S predstavitvijo CICAPLAST v letu 2005 je nega poškodovane kože stopila v novo obdobje. Podjetje La Roche-Posay se je prvič spopadlo z rekonstrukcijo povrhnjice kot s celoto, za takojšnje in dolgotrajne rezultate. Danes lahko roke in ustnice koristijo tudi zdravilen potencial CICAPLAST.

CICAPLAST Hands pomirja, ščiti in obnavlja zaščitni sloj kože preobremenjenih rok, poškodovanih zaradi agresivnih vplivov doma in na delovnem mestu.

  • Glicerol, v odmerku 30 %, pomaga zgraditi nevidno plast, ki ščiti pred agresivnimi vplivi. Igra pomembno vlogo v postopku zdravljenja kože*.
Pozitivne lastnosti: Eno uro po nanosu sloj, ki je podoben nevidni in neopazni rokavici, še naprej ščiti povrhnjico pred agresivnimi vplivi iz okolja. *Fluhr et al., British Journal of Dermatology, 2008; 159, str. 23–34 
  • Niacinamid, v odmerku 4 %, pomaga pospeševati ponovno konstrukcijo zaščitnega sloja kože.
Pozitivne lastnosti: hitro zmanjša vnetje, naravni zaščitni sloj kože pa je dolgotrajno obnovljen.

CICAPLAST Lips pomirja, ščiti in pomaga obnoviti povrhnjico ustnic ter razpokane in razdražene predele ustnic.

Karitejevo maslo, v odmerku 10 %, daje maščobne kisline, ki so podobne tistim v koži. Igra pomembno vlogo pri vlaženju in obnavljanju suhe kože ter jo naredi mehko.  
Pozitivne lastnosti: Nudi dolgotrajno zaščito v obliki lipidnega sloja za intenzivno obnovo ustnic.  

Pantenol, v odmerku 5 %, neizpodbitno deluje pomirjajoče. Skupaj z MP-lipidi, vlažilnimi aktivnimi sestavinami, omogoča dolgotrajno obnavljanje zaščitnega sloja kože in izboljšuje navlaženost. Koža ponovno dobi sposobnost samozaščite.  
Pozitivne lastnosti: ustnice intenzivno navlaži, da si povrnejo prožnost in naravno mehkobo. Nastanek novih razpok je omejen.

Za konec

Za roke, poškodovane zaradi agresivnih vplivov doma ali na delovnem mestu, CICAPLAST Hands deluje kot dolgotrajna nevidna rokavica, ki se bori proti draženju in pomaga ponovno ustvariti zaščitni sloj kože. Za ustnice, oslabljene zaradi vremenskih vplivov in uporabe nege proti aknam, je CICAPLAST Lips zaščitni balzam, ki deluje kot druga koža.

V številkah

v_picto-chiffre

78 % delavcev* je mnenja, da se CICAPLAST Hands vpija dovolj hitro, da jim omogoča nadaljevanje dela takoj po nanosu.
88 % anketirancev** je mnenja, da CICAPLAST Lips pusti zaščitni sloj na ustnicah, pri tem pa jih naredi mehke in udobne. *Samoocenjevanje – 53 prostovoljcev – 4 tedne ** Samoocenjevanje, 32 oseb, ki se zdravijo z izotretinoinom, 4 tedne.

V praksi

Uporabniku prijazna tekstura, ki je narejena po meri za ustnice in roke ter spodbuja optimalno uporabo

Nanesite kremo CICAPLAST Hands večkrat na dan in ne čakajte, da koža postane napeta ali pekoča. Izdelek enakomerno razporedite po koži in ne pozabite na predele med prsti.   Poševna konica balzama CICAPLAST Lips se odlično prilagaja obliki ustnic ter omogoča izjemno natančen nanos. Zahvaljujoč svoji teksturi, ki se izjemno hitro vpija, in dolgotrajnemu učinku, je CICAPLAST Hands primerna za vsakodnevni nanos in za fizične delavce. CICAPLAST Lips je večnamenski izdelek, ki ga lahko uporabljate tudi na konturi ust, nosnicah in predelu med nosom in zgornjo ustnico. Primeren je za odrasle in otroke.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke

La Roche-Posay priporoča


Oglejte si vse izdelke