Zlata pravila

PRIPOROČILA STROKOVNJAKOV IZ LEKARNE:

Img_PRIPOROČILA STROKOVNJAKOV IZ LEKARNE:

NASVETI ZA LEPO, OSVEŽENO IN NAVLAŽENO KOŽO

Odkrijte, kakšne majhne skrivnosti je z nami delila magistrica Nastja, ki svojim pacientkam vsak dan svetuje glede nege kože in izbire ustreznih izdelkov.

V poletnih mesecih je koža zaradi obilice sonca izpostavljena mnogim negativnim dejavnikom. Sončna svetloba, še posebej UV-žarki, lahko na koži povzročajo sončne opekline, prezgodnje staranje kože, dehidracijo, fotoalergične in fototoksične reakcije, celo kožnega raka. Da bo naša koža zdrava in sveža moramo poskrbeti z ustreznimi izdelki za nego kože za zaščito pred soncem in ne smemo pozabiti tudi na izdelke za hidracijo kože in obnovo kože zaradi izpostavljenosti sončni svetlobi ter drugim vplivom okolja, kot je onesnaževanje.

Za sijočo in lepo kožo moramo izbrati ustrezne izdelke za nego, ki s svojimi sestavinami zmanjšujejo suhost kože, gubice, izgubo volumna in tonusa kože. Med takšne sestavine v izdelkih za nego uvrščamo hialuronsko kislino. S starostjo se nivo hialuronske kisline postopoma zmanjšuje, tako naša koža izgubi svoj sijaj, strukturo in volumen. Znaki staranja postanejo vse bolj vidni, koža izgubi elastičnost, polnost, znaki utrujenosti pa so vse bolj izraziti. Hialuronska kislina je prozorna tekočina, podobna gelu, ki jo telo proizvaja samo in je pomemben sestavni del vezivnega tkiva. Ta močni vlažilec kratkoročno in dolgoročno zmanjšuje obrazne linije, gubice zaradi suhosti kože in gube povezane s stresom. Izdelki s hialuronsko kislino z visoko in nizko molekulsko maso, omogočajo delovanje na površini in tudi v globini kože. Hialuronska kislina z visoko molekulsko maso deluje na površini kože, kjer ustvari nevidno pregrado na koži, ki zadržuje vlago in zapolni drobne gubice na njeni površini. Hialuronska kislina z nizko molekulsko maso je razdrobljena v majhne molekule, ki lahko prodrejo skozi vse plasti povrhnjice vse do usnjice. Tam spodbudijo sintezo kolagena, s čimer izboljšajo sposobnost obnavljanja celic in omogočajo izpolnjevalni učinek iz notranjosti kože. Tako hialuronska kislina prepreči izgubo vode v povrhnjici kože, ki je eden glavnih vzrokov za nastanek gub.

Tudi vitamin B5 oz. pantenol je pomembna sestavina v izdelkih za nego kože, ki spodbuja obnavljane in odpornost kože. Sinergistično delovanje hialuronske kisline in B5 na koži zagotavlja rast novih celic, ki omogočajo obnavljanje kože in poleg tega zadržujeta vodo, s katero napolnita povrhnjico in ustnico.

Poleg skrbi za ustrezno nego v poletnih mesecih ne smemo pozabiti tudi na druge dejavnike, ki vplivajo na zdravo in svežo polt. To je pitje zadostnih količin tekočine, izogibanje soncu, ustrezna prehrana z dovolj antioksidantov in izogibanje stresu.

Nastja Rantaša, mag.farm.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke

La Roche-Posay priporoča


Oglejte si vse izdelke