Osredotočenost na

Oslabljena koža, ponavljajoči se agresivni vplivi: ciljni ukrepi, ki pomagajo pri obnavljanju

Img_Oslabljena koža, ponavljajoči se agresivni vplivi: ciljni ukrepi, ki pomagajo pri obnavljanju

Dnevna izpostavljenost agresivnim in neprijetnim vplivom iz okolja slabi kožo na rokah in ustnicah ter pušča dolgoročne posledice. Ko je koža oslabljena, močneje reagira na nove oblike agresivnih in dražečih vplivov, kar lahko povzroči nastanek resnih bolezni. Da bi pomagali koži pri obnovi svojega zaščitnega sloja in učinkovitejši obrambi, La Roche-Posay ponuja rešitev: CICAPLAST Hands in CICAPLAST Lips, skupaj s številnimi ciljnimi ukrepi.

Ročni poklici

ko vlažilna krema ni več dovolj

Koža na rokah ima manj lojnic. Redno je pod stresom, fiziološko je zelo zdelana in je nenehno izpostavljena agresivnim vplivom. Pri določenih poklicih, ki so lahko neusmiljeni do rok, lahko ta oslabitev povzroči celo kronični dermatitis. Izvajalci zdravstvenih storitev, fizični delavci, frizerji, peki itd. so redno v stiku z raztopili, detergenti in abrazivnimi mili. Roke, ki postanejo preveč občutljive, lahko delavcem onemogočijo delo. Za zahtevne roke, kot so te s posebnimi zahtevami, nanos kreme ni dovolj. Potreben je postopek v dveh stopnjah, ki nudi zaščito in intenzivno obnovo.

1. nasvet

odločite se za izdelek za nego kože, ki je posebej oblikovan za poklicne strokovnjake

CICAPLAST Hands deluje kot zdravilni zaščitni sloj, ki pomirja, ščiti in obnavlja zaščitni sloj kože preobremenjenih rok, poškodovanih zaradi agresivnih vplivov doma in na delovnem mestu. Nudi dolgotrajno zaščito, ki zdrži do dve uri* in kožo v trenutku pomiri že po prvem nanosu. Kožo ovije z »nevidno rokavico«, zahvaljujoč svoji nemastni in nelepljivi teksturi, ki se hitro vpija in je odporna na umivanje ter mehansko trenje. Učinkovit in hkrati priročen izdelek CICAPLAST Hands so testirale in odobrile najbolj zahtevne roke delavcev.
*Prisotnost sloja na koži po dveh urah aktivnosti
Vir: Vizualizacija pod vrstičnim elektronskim mikroskopom pri T=15 min in T=2 uri na rokah prostovoljcev.

Izbira pravih rokavic

Roke vsak dan uporabljamo za umivanje, kuhanje, popravila in pospravljanje hiše. Ker so vedno »v službi«, lahko postanejo izredno poškodovane, zaradi česar lahko pride celo do kroničnega dermatitisa. Tveganje za temi resnimi posledicami je še večje pri fizičnih delavcih. Zato je zelo pomembno, da poleg nanosa kreme CICAPLAST Hands izberete tudi prave rokavice za svoje opravilo: za domačo ali strokovno rabo, zdravniško ali industrijsko zaščito, stik z orodji ali s kemikalijami itd. Prav tako je zelo pomembno, da redno menjujete rokavice ter si tako vedno zagotovite optimalno zaščito.

2. nasvet

nosite rokavice tudi ponoči

Večer je odličen čas za nego vaše kože, saj ta čez noč vstopi v fazo regeneracije. Nanesite izdatno količino kreme CICAPLAST Hands, a temeljito vtrite v majhnih odmerkih, da se krema popolnoma vpije v kožo.

Zelo suhe ustnice

zdravi in ščiti

Ustnice so nenehno pretirano izpostavljene. Prav tako vsebujejo zelo malo melanina, ki jih ščiti pred UV-žarki. Zunanji podnebni dejavniki, pa tudi preprosto dejstvo, ko si upihnete nos ali nanesete ličilo, lahko ustvarijo boleč in neprijeten občutek. Nekatera zdravljenja, na primer zdravljenje aken z izotretinoinom, vsebuje aktivne sestavine, ki kožo izsušujejo in lahko povzročijo hudo vnetje. Eden takšnih primerov je heilitis, ki se pogosto pojavi pri osebah, ki jemljejo izotretinoin. Klinični videz je lahko preprosto luščenje ustnic do erozijskega in razpokanega vnetja. Ustnice, ki so zelo suhe in krhke, potrebujejo dvostopenjski ukrep, ki nudi zaščitni sloj in jih hkrati intenzivno in dolgotrajno obnavlja.

3. nasvet

izberite nego, oblikovano za suhe, razdražene in razpokane ustnice

CICAPLAST Lips je balzam za obnovo ustnic, ki pomirja, ščiti in pomaga obnoviti povrhnjico ustnic ter razpokane in razdražene ustnice. Njegova bogata in kremna tekstura je pravi užitek za kožo. Na ustnicah ustvari pomirjujoči, brezbarvni zaščitni sloj, ki spodbuja obnovo in v trenutku naredi ustnice udobne in mehke. Ustnice so udobne do 12 ur po nanosu*, tudi medtem ko jeste in se smejite. Njegova poševna konica se odlično prilagaja obliki ustnic ter omogoča izjemno natančen nanos. Njegova učinkovitost je bila dokazana na ustnicah prostovoljcev, ki jemljejo izotretinoin. CICAPLAST Lips je večnamenski izdelek in se lahko uporablja tudi na konturi ust, nosnicah in predelu med nosom in zgornjo ustnico (philtrumu).*Samoocenjevanje – 40 oseb – po štirih tednih uporabe

Pazite se podnebnih dejavnikov

Ker je nežna koža na ustnicah vedno izpostavljena, je prva, ki utrpi posledice zunanjih podnebnih dejavnikov. Veter, mraz in sonce, s skrajnimi temperaturami poleti in pozimi, so vir draženja in agresivnih vplivov. Ko je koža že oslabljena, lahko vplivi vročine in mraza stanje le še poslabšajo. Kadar ste zunaj na vetru, zaščitite svoje ustnice in nos s šalom. Kadar ste v zaprtem prostoru, se izogibajte čezmerno segretim prostorom. Poleti se pazite pretirane uporabe klimatskih naprav. In ne pozabite vedno uporabljati primerne zaščite pred UV- žarki.

4. nasvet

izogibajte se toplotnim šokom

Še slabša od skrajne temperature so skrajna temperaturna nihanja. Pozimi ne hodite ven, ne da bi si zaščitili obraz in se tako izognite nenadnim prehodom iz toplega na mrzlo. Če je vaš obraz na občutek mrzel, ne uporabljajte zelo vroče vode, da bi se pogreli. Tudi poleti na koži vedno uporabljajte le toplo vodo.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke

La Roche-Posay priporoča


Oglejte si vse izdelke