Boljše življenje občutljive kože

Občutljiva koža: zaupajte svojim občutkom

Img_Občutljiva koža: zaupajte svojim občutkom


Za občutljivo ali problematično (netolerantno, atopično ali nagnjeno k aknam) kožo so značilni posebni in individualni občutki, ki jih je včasih težko opisati. Vendar pa Dermatološki laboratorij La Roche-Posay meni, da je treba upoštevati tudi psihološki vidik, kar je bistven korak pri zagotavljanju inovativnih in učinkovitih rešitev za ljudi z zelo občutljivo kožo.

Kakovost življenja, ne glede na simptome


Kot je razvidno iz študije, ki jo je sponzoriral Dermatološki laboratorij La Roche-Posay, več kot 50 % žensk danes trdi, da ima občutljivo kožo1. Ta občutljivost je posledica povečanega odziva živčnih končičev na povrhnjici in zmanjšanega praga reakcije2 ter se odraža v kliničnih znakih, kot so rdečica, draženje itd. Dermatološki laboratorij La Roche-Posay, soočen s temi znaki, si za vsakodnevno nalogo postavlja vzpostavitev popolnega ravnovesja med učinkovitostjo in toleranco za vse svoje formule.


Vendar pa poleg vseh teh kliničnih znakov, ki jih lahko prepozna dermatolog, ima lahko tudi občutljivost kože, tako kot mnoga druga dermatološka stanja (atopija, ekcem, akne, rozacea itd.), zahrbten vpliv. Kakovost spanja, samozavest, manjša učinkovitost v šoli ali na delovnem mestu itd.: posledice težav s kožo lahko včasih negativno vplivajo na kakovost življenja in njihov vpliv je podcenjen. Za nas je nesprejemljivo, da nanje ne odgovorimo z enako mero odločnosti, kot velja za zdravljenje dejanskih simptomov.

Vizionarsko orodje: indeks življenjske kakovosti


Dermatološki laboratorij La Roche-Posay se zaveda težav pri vrednotenju vtisov vsakega posameznika, zato se je odločil za uporabo znanstvene analitične mreže. Iz tega razloga smo se odločili za patentirano orodje, ki se uporablja na mnogih zdravstvenih področjih za merjenje povezanosti med kliničnimi znaki in negativnimi učinki na vsakdanje življenje: indeks življenjske kakovosti.


V različnih fazah ocenjevanja naših izdelkov za nego kože so prostovoljci izpolnili vprašalnik o različnih vidikih njihovega vsakdanjega življenja: negativnih občutkih, motnjah spanja, družabnem življenju itd. S primerjavo rezultatov, pridobljenih na začetku in na koncu študije, nam je uspelo izmeriti učinkovitost naših izdelkov na kakovost življenja bolnikov. Ta metoda omogoča razvoj prilagojenih terapevtskih programov, ki so še učinkovitejši in natančnejši, ter zadovoljujejo vse potrebe občutljive kože, od kliničnih znakov do psihološkega vpliva.

Spremljamo vas na poti k dobremu počutju


Poleg prilagojenih in učinkovitih izdelkov, ki so nežni do kože, La Roche-Posay prireja delavnice za osebe z določenimi patološkimi stanji, kjer se lahko naučijo sprejemati svoj videz zahvaljujoč tehnikam korektivnega ličenja ter osvojiti vsakodnevna pravila za bolj udobno življenje.

Študija, opravljena na več kot 3000 ženskah na Kitajskem, v Braziliji, ZDA, Nemčiji in Franciji.
Vir: Raziskovalni center L'Oréal.