3 vprašanja za strokovnjaka

»Občutljiva koža je lahko tudi lepa«

Img_»Občutljiva koža je lahko tudi lepa«

Čeprav jo pogosto povezujemo z neprivlačnimi kožnimi simptomi (izsušenost, suha koža, rdečica, majhne pike), je lahko občutljiva koža tudi lepa, v kolikor je nega kože vaša prednostna naloga.

Ali lahko vlaženje povzroči, da se koža sveti?

Vlaženje je bistvenega pomena, ne glede na tip kože.

Ne, vlaženje oz. oskrba kože z vodo, je bistvenega pomena za zdravje in s tem lepoto vsake kože, ne glede na tip. Vendar pa nima vsaka koža enakih potreb po vlaženju. Suha koža ne potrebuje samo vlaženja, ampak jo moramo tudi nahraniti z negovalnimi izdelki, ki so bogati z maščobami. Medtem ko mešana, mastna ali k aknam nagnjena koža zahteva teksture v obliki lahke emulzije ali gela. Pravilno vlaženje teh tipov kože tudi omejuje izločanje sebuma. Zato je izsušena koža bolj krhka, njena zaščitna pregradna funkcija pa je oslabljena. Ko se sooča z agresivnimi dejavniki, mešana, mastna ali k aknam nagnjena koža zaradi zaščite proizvede več sebuma, čigar posledica je masten lesk.

Ali je občutljiva koža združljiva z ličili?

Ličila so dovoljena, v kolikor izberete ustrezne izdelke

Občutljiva koža slabo reagira na dejavnike, ki jih normalna koža običajno dobro tolerira. Zlasti na dejavnike, ki lahko sprožijo kožne reakcije, kot so alkohol, sintetične dišave, kemična barvila itd. Uporaba ličil pa je dovoljena v kolikor uporabljate izdelke, ki so prijazni do občutljive kože. Ti morajo delovati vlažilno in zaščitno, njihova formula pa mora biti hipoalergena, nemastna in nekomedogena. Kar zadeva teksturo, je lahko ta zelo tekoča v poletnih mesecih ter bolj kompaktna in visoko prekrivna v zimskem času. Nazadnje je zelo pomembno, da si ličila odstranjujete vsak dan s pomočjo izdelka, ki je posebej oblikovan za občutljivo kožo, kakršna sta mleko ali micelna voda.

Ali je koncept BB kreme primeren za občutljivo kožo?

BB krema, koncept, ki je popolnoma prilagojen potrebam občutljive kože

Lahko bi šli celo tako daleč in dejali, da je ta koncept kot nalašč ustvarjen za občutljivo kožo. Kremo BB oz. "Blemish Balm" je izumila nemška dermatologinja dr. Christine Schrammek in je bila zaradi svojih zdravilnih, pomirjujočih, zaščitnih in korektivnih lastnosti prvotno namenjena za uporabo po estetskih medicinskih posegih, kot so pilingi ali laserski posegi. Ker združuje učinkovitost izdelka za nego kože in lastnosti ličila, je bilo BB kremi usojeno, da jo bodo sprejele predvsem ženske z najbolj občutljivo kožo.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke