0
Nazaj na laroche-posay.com

Novi otroški kotiček, namenjen spodbujanju
samostojnosti otrok s kožo nagnjeno atopijskemu dermatitisu

Občutljiva koža in šola

Šola pri večini otrok vzbuja mešane občutke. Spoznaš veliko čudovitih prijateljev in se igraš med odmori in ob kosilu, vendar zahteva tudi veliko učenja! Za otroke s kožo nagnjeno k atopijskemu dermatitisu je lahko dolg šolski dan še zahtevnejši, saj lahko sproži številne napade srbenja ... zaradi česar lahko koncentracija zelo pade :(.
Za pomoč ti ponujamo nekaj preprostih nasvetov, s katerimi lahko preprečiš, da bi bil tvoj ekcem v šoli bolj uspešen od tebe!

Img_Občutljiva koža in šola

Zlato pravilo št. 1: Ne pozabi na svoj stik!

Vsak otrok s kožo nagnjeno k atopijskemu dermatitisu potrebuje neki dodatek v svoji šolski torbi, poleg običajnih stvari, kot so knjige in svinčniki. Potrebuješ nekaj majhnega za preprečevanje srbenja, kar lahko vzameš s seboj, kamorkoli greš: stik! Nosi ga s seboj v šolski torbi ali v žepu, tako da ga lahko hitro uporabiš in preženeš srbenje, še preden začne.

v_article-7.jpg

Zlato pravilo št. 2: Naj ti ne bo prevroče v učilnici!

Učilnice so lahko včasih vroče in zatohle, kar le še poslabša srbenje! Zato pod puloverjem obleci bombažno majico, tako da lahko slečeš eno plast oblačil, če ti postane prevroče. Najprimernejša sobna temperatura za kožo nagnjeno k atopiji je je približno 18 do 22 stopinj – zaprosi svojega učitelja, ali lahko v učilnico namesti termometer?

v_article-586379824.jpg

Zlato pravilo št. 3: Ne pusti se ujeti na igrišču!

Odmor je najboljši čas za igranje s sošolci, toda zaradi vsega tekanja naokoli in snovi, kot je cvetni prah v zraku, lahko koža začne srbeti. Ne pozabi vtakniti svojega stika v žep, tako da lahko takoj ustaviš morebitno srbenje.

v_article-684943782.jpg

Zlato pravilo št. 4: Nameni posebno pozornost športni vzgoji!

Ne glede na to, ali športno vzgojo obožuješ ali sovražiš, lahko vročina in znoj pogosto naredita kožo zelo srbečo. Obleci ohlapna športna oblačila in nosi s seboj majhno brisačo ali nekaj robčkov, da lahko popivnaš kožo, če se preveč spotiš.

v_article-682329426.jpg