Dnevnik moje občutljive kože

Občutljiva koža in izdelki za dnevno nego: prijatelji ali sovražniki?

Img_Občutljiva koža in izdelki za dnevno nego: prijatelji ali sovražniki?

Pri vse večjem številu žensk v vseh starostnih skupinah, z vsemi vrstami kože in na vseh kontinentih, je nega kože postala sinonim za stres. Ko se zdi, da občutljiva koža ne prenaša ničesar, ne glede na to, kako neškodljivi so izdelki, ter ko zapretijo reakcije, kot so rdečica, zbadanje in celo bolečina, nas popade skušnjava, da kopalniške police očistimo vseh vlažilnih neg in ličil ter se odpovemo vsemu!                                                                                                                                     
V resnici pa občutljiva in alergična koža, morda bolj kot karkoli drugega, potrebujeta strokovno vsakodnevno nego za obnovo svoje zaščitne pregrade in obrambo pred agresivnimi dejavniki. Berite dalje in dovolite, da vas s popolnim zaupanjem korak za korakom vodimo skozi nego, ki je primerna za vašo kožo.

Izdelki za nego občutljive kože: najboljša čistila, vlažilne kreme in ličila

1. korak: Popolnoma očistite kožo brez luščenja

Vaša koža čez noč kopiči sebum in odmrle celice na svoji površini. Da bi dan začeli s svežim obrazom, ne da bi s kože ogulili njen zaščitni hidrolipidni sloj, izberite nežno čistilno mleko, micelarno vodo ali trdi sindet. Ti izdelki ne smejo vsebovati površinsko aktivnih snovi in morajo imeti uravnoteženo pH vrednost, da spoštujejo naravno kislost kože.

2. korak: Navlažite kožo z minimalističnimi formulami

Obnovite krhko zaščitno pregrado z vlažilno nego z minimalistično formulo, saj lahko izdelki z dišavami, barvili in alergeni, kot je nikelj, povzročijo občutljivost kože. Hermetična embalaža bo preprečila kontaminacijo in omogočila, da bo formula ostala varna. Odkrijte Toleriane Ultra. Oglejte si tudi najnovejše aktivne sestavine za pomiritev hiperobčutljivih živcev občutljive kože. Odkrijte Toleriane Sensitive.

3. korak: Izberite prilagojeno zaščito pred soncem in onesnaženjem

Izpostavljenost UV žarkom lahko dodatno poslabša občutke nelagodja občutljive kože in rdečico. Poskrbite, da prilagojena zaščita pred soncem postane del vaše vsakodnevne rutine. Poiščite lahke, tekoče teksture, da preprečite čezmerno drgnjenje, z zaščito vsaj SPF 30 pred žarki UVA/UVB. Najnaprednejše dermokozmetične rešitve ponujajo tudi teksture, »odporne proti onesnaženju«, ki preprečujejo, da bi se dražeči prah prilepil na kožo in sprožil oksidativni stres.

4. korak: Odkrijte ličila, ki so prilagojena potrebam občutljive kože

Občutljiva koža je nagnjena k zardevanju in rdečici, zato ji uporaba visokotolerantnega večernega ličila lahko koristi. BB in CC kreme, preizkušene na občutljivi koži, so nadvse primerne, ker pomagajo obnoviti njeno zaščitno pregrado in nudijo precej visok faktor SPF. Nekatere najnaprednejše formule na trgu vsebujejo tudi aktivne sestavine proti rdečici, kot je Ambophenol, ki v trenutku in dolgotrajno popravlja ton kože. Odkrijte Rosaliac.

5. korak: Naj bo vaša prva pomoč na dosegu roke

Razpršilec termalne vode, kot je ta žepni dragulj, lahko vedno nosite s seboj kot prvo pomoč. Uporabite ga lahko kadar koli, ko vaša koža potrebuje pomiritev ali za preprečevanje morebitnih izbruhov mozoljev. V njegovem pomirjujočem in osvežujočem učinku boste uživali tudi po čiščenju ali vadbi v telovadnici. Odkrijte Termalno vodo.

6. korak: Zjutraj se zbudite s pomirjeno kožo

Ali se vam zdi, da je vaša koža po prebujanju razdražena? Ni naključje, da mnoge ženske zjutraj najprej občutijo občutljivost svoje kože. Ponoči se občutljiva koža bori, da bi nevtralizirala proste radikale, ki so se nakopičili skozi ves dan. Poleg tega histamin – molekula, ki spodbuja srbenje in rdečico – vzkipi tik, preden se zbudimo. Rezultat? Koža, ki zjutraj peče, srbi in zateguje, kot da sploh ni spala! Da bi pomirili draženje, občutljivo kožo čez noč pomirite s posebno dermokozmetično rešitvijo, ki kožo očisti prostih radikalov in umiri vnetje ter živčne impulze. Nenavsezadnje si tudi osebe z občutljivo kožo zaslužijo, da se zbudijo z videzom in občutkom svežine!